Potentialul Turistic al Romaniei si Formele de Turism Specifice

Extras din referat Cum descarc?

Potentialul turistic reprezinta conditia esentiala a dezvoltarii turismului intr-un anumit perimetru si poate fi definit ca ansamblul elementelor ce se constituie ca atractii turistice si care se preteaza unei amenajari pentru vizitare si primirea calatorilor.
Diversitatea cadrului natural ofera premisele unei dezvoltari viitoare a turismului asigurand totodata si substratul pentru o varietate de forme de turism. Prin varietatea formelor de relief: munti, podisuri, litoral, campii, delta, Romania se situeaza printre cele mai frumoase si apreciate destinatii ale Europei. 
De-a lungul existentei sale de peste doua mii de ani, poporul roman a creat un extrem de variat si bogat patrimoniu cultural, folosit in intregime in scopuri turistice.
Romania dispune de monumente care, prin specificul lor pot fi (si sunt) considerate unicate mondiale. De exemplu: cetatile dacice din Muntii Orastiei care au rezistat multi ani atacurilor stralucitelor legiuni romane, cetatile taranesti si bisericile "fortificate" din Transilvania, bisericile de lemn din Maramures, manastirile din Bucovina, Moldova si nordul Olteniei, monumentele stilului brancovenesc din Muntenia si Oltenia, ca si creatiile lui Eminescu, Brancusi, Enescu sau ale lui Grigorescu. Fiecare dintre acestea au o valoare turistica deosebita. Vestigiile antichitatii sunt numeroase si de mare valoare pentru istoria culturii si civilizatiei poporului nostru.
1.1. RESURSELE TURISTICE DIN ROMANIA
Ca parte componenta a ofertei turistice, alaturi de echipamentele de productie, masa de bunuri destinate consumului turistic, forta de munca, infrastructura turistica, structurile si conditiile de comercializare, resursele turistice cuprind atractiile naturale si antropice dintr-o zona, tara sau regiune geografica.
Cuprinderea resurselor turistice in categoria resurselor intreprinderii de servicii semnifica specificitatea alcatuirii produsului turistic si din componente care atrag, retin, sunt gustate dar nu se consuma odata cu preparatele culinare si cu uzura unor mijloace de transport, sunt nestocabile, desi de o longevitate apreciabila, produc emotii estetice si trairi afective de neuitat.
Se va aborda in continuare patrimoniul turistic romanesc din unghiul de vedere al gruparii de specialisti  geografi si economisti, cercetatori ori analisti ai fenomenului turistic  ce includ in notiunea de patrimoniul turistic (natural si antropic), baza materiala turistica (dotarile turistice si structurile de primire), serviciile turistice si infrastructura generala


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Romaniei si Formele de Turism Specifice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!