Potențialul turistic al litoralului Românesc

Extras din referat Cum descarc?

LOCALIZARE
Judetul Constanta apartine vechii provincii Dobrogea, situata pe tarmul vestic al Pontus Euxinus (Marea Neagra), in sud-estul Romaniei. Judetul are o suprafata totala de 7.055 kmp (circa 3% din suprafata totala a tarii) si se situeaza pe locul 8 in Romania din punct de vedere al suprafetei.
RELIEFUL
Podisul, cu altitudini joase, predomina ca forma de relief; lacurile, estuarele si lagunele sunt de asemena caracteristice acestei zone.
CLIMA
Este temperat-continentala cu o temperatura medie anuala intre 10 si 11 grade C. 
________________________________________
Litoral - Scurt istoric: 
Dobrogea, teritoriu invecinat in nord-vest cu Dunarea si in est cu Marea Neagra, ofera ocazia unei inedite calatorii in timp. Regiunea este presarata cu marturii ale unei istorii care dateaza de peste 6000 de ani. Constanta, oras principal al regiunii, ne apare intr-o lumina plina de romantism, cu centrul istoric dominat de arhitectura turceasca si estica, cu vestigii istorice precum ruinele antice.
Orasul a fost fondat acum 2000 de ani de grecii si comerciantii care veneau din Millet si Asia Mica. Orasul a purtat numele de Tomis pe la inceputul sec I, dar l-a schimbat ulterior in Constantinia in sec.IV.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Litoralului Romanesc.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!