Potentialul Turistic al Judetului Valcea

Extras din referat Cum descarc?

LOCALIZARE
Situat in partea sudica a Romaniei, la o distanta de 175 km de Bucuresti, judetul Valcea ocupa o suprafata de 175 kmp si este limitat de judetele: Sibiu si Alba la nord, Arges la est, Olt la sud si sud-est, Dolj la sud-vest iar la vest de judetele Hunedoara si Gorj.
RELIEFUL
Teritoriul judetului Valcea este acoperit de culmi muntoase si dealuri, altitudinile scazand de la nord la sud, spre depresiunea intramontana a Lovistei. In partea sudica a judetului, dealurile cu altitudini cuprinse intre 600-700 m inchid depresiunile subcarpatice Jiblea-Berislavesti, Pausesti, Hurezu s.a.
In nordul judetului se inalta culmile muntilor Fagaras, la vest se desfasoara Muntii Lotrului iar la sud Muntii Capatanii. Pe partea stanga a Oltului se afla masivul Coziei care atinge 1.669 m.
CLIMA
Varietatea formelor de relief influenteaza clima temperat-continentala caracteristica judetului Valcea, intalnindu-se nuante ale climatului montan deluros specific depresiunii Lovistei si a vaii Oltului. Pe valea Oltului si in depresiunea Lovistei clima este mai blanda decat in restul teritoriului.
VEGETATIA SI FLORA
In functie de relief si clima, vegetatia caracteristica teritoriului valcean este repartizata dupa zonarea acestora. In regiunile montane, pe cele mai inalte culmi predomina flora alpina si subalpina. Dintre speciile care cresc aici, se intalnesc: salcia pitica, violeta, bujorul de munte si floarea de colt - ultimele declarate monumente ale naturii.
Zona forestiera este specifica regiunilor deluroase, acoperind circa 45% din suprafata judetului. Padurile de molid cresc in etajul subalpin, pe langa arbusti ca: macrisul, afinul s.a.
Padurile de foioase acopera zona montana si o parte a dealurilor subcarpatice si piemontane. Dintre speciile de arbori care compun etajul foioaselor predomina fagul, mesteacanul, carpenul, alunul si paltunul de munte. La altitudinile din zona colinara si de campie


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Judetului Valcea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!