Potențialul turistic al Județului Bacău

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Judetul Bacau este situat in partea de est a Romaniei , in mijlocul Moldovei , pe versantul rasaritean al Carpatilor Orientali. Se invecineaza la nord cu judetul Neamt , la sud cu Vrancea , la vest cu Covasna si Harghita iar la est cu Vaslui.

Relieful judetului este format dintr-o zona muntoasa , puternic cutata , la vest ingloband grupa central-estica a Carpatilor Orientali , o zona deluroasa cuprinzand subcarpatii si depresiunea Tazlau-Casin si ,in fine , o parte din lunca Siretului si a podisului Barladului. Carpatii de pe raza judetului sunt formati din muntii Tarcaului , Oituzului , Gosmanului si Berzuntului Cea mai mare altitudine se atinge in muntii Tarcaului , pe varful Grindusul-Tarbaus ( 1662 m ).

Clima judetului are un caracter continental , variind in functie de treptele de relief. In regiunea montana si deluroasa este o clima putin mai aspra decat cea din lunca Siretului. Temperatura medie anuala este cuprinsa intre 9,5oC in regiunea de campie si 2oC in regiunea muntoasa. Amplitudinile anuale ajung la 25oC iar extremele absolute sunt de 40,8oC , inregistrata la Targu Ocna in 1916 , si de -32,5oC , in 1954 , la Bacau.

Precipitatiile variaza intre 540 mm la campie si 1100 la munte iar directia predominanta a vantului este nord si nord-vest , viteza medie lunara fiind din nord-vest de 4,1 m/s.

Reteaua hidrografica a judetului este alcatuita din cursul inferior al Bistritei , o parte a cursului mijlociu al Siretului , precum si din raul Trotus cu afluentii sai ( Tazlau , Oituz , Casin ).

LOCALITATILE : In judetul Bacau exista doua municipii , cinci orase , 18 localitati componente ale municipiilor si ale oraselor , 80 comune (din care 6 suburbane) , cu 491 de sate

Municipii :

- Bacau - are un numar de patru comune suburbane : Letea Veche , Margineni , Magura , dHemeiusi

- Onesti

Orasele judetului sunt :

- Moinesti - situat in partea de nord-vest a judetului , la 48km de Bacau

- Buhusi

- Comanesti - asezat pe valea Trotusului

- Targu Ocna - asezat la confluenta Slanicului cu Trotusul

- Slanic Moldova - statiune balneoclimaterica situata la altitudinea de 530 m

Din trecutul istoriei Bacaului

Intersectat de drumuri ce strabateau vaile Siretului, Bistritei si Trotusului , teritoriul judetului Bacau a cunoscut de timpuriu o intensa activitate umana , atestata de numeroase descoperiri arheologice(statiunea de la Lespezi -paleoliticul timpuriu , Podeni-neoliticul cucutenian , Mandrisca si Costisa-din epoca bronzului etc) Necropolele dacilor liberi (asezarile de la Calugara-Bacau),depozitul de arme si unele de fier (peste 300 de piese) descoperite la Negri si altele sunt dovezi ale intensitatii procesului dezvoltarii societatii dacice la est de Carpati

In epoca stapanirii romane , asupra unei parti a Daciei , pe teritoriul judetului Bacau si nu numai , si-a desfasurat existenta lumea carpatica , creatoare in secolele II-III a unei interesante civilizatii. Cercetarile de la Magura , Barboasa , Carligi , Sohodol , Saucesti au contribuit la cunoasterea istoriei

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Turistic al Judetului Bacau.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
2 787 cuvinte
Nr caractere:
22 161 caractere
Marime:
205.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
proces de dezvoltare, societate, teritoriu judetului bacau
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Rodica Minciu
Sus!