Potențialul Ecoturistic al Spaniei

Extras din referat:

Regatul Spaniei este o tara situata in sud-vestul Europei. Face parte din Peninsula Iberica impreuna cu Portugalia si Gibraltar. Teritoriul de baza al Spaniei este dominat de platouri inalte si de lanturi muntoase ca si Pirineii si Sierra Nevada.

Campii aluvionare se gasesc pe de- alungul coastei, din care cea mai mare este Guadalquivir in Andalusia. Spania intra in contact la est cu Marea Mediterana (continand Insulele Baleare), la vest cu Oceanul Atlantic, unde se gasesc, pe coasta Africana, Insulele Canare.

Spania detine 4226 Km2 de arii protejate atat in partea continentala / peninsulara cat si cea insulara, capabile sa se transforme in destinatii ecoturistice importante.

Una din regiunile pretabile ecoturismului este Parcul National Donana situat in Sevilla si Huelva, la gura de varsare a fluviului Guadalquivir.

Are o suprafata de 50 720 ha, divizata in trei tipuri de ecosisteme complementare: de mlastini; dune maritime, plaje oceanice, intr-un climat cald, cu temperaturi medii ale iernii ce favorizeaza migratia speciilor de pasari africane.

In regiunea umeda <<La Mancha>> se afla Tablas de Daimiel, ce ocupa 1 982 ha, detinand un contrast de teritorii umede si endoreice, populate de peste 200 specii de pasari.

Montana de Covadonga, 17 000 ha, este localizat in zona montana dintre raurile Cares si Dobra, apreciat pentru conservarea unor specii de animale si pasari pe cale de disparitie.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Ecoturistic al Spaniei.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Marime:
1.17MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
potential, ecoturism, turism, zona, munte, specie, animal, pasare
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!