Politica de turism a Germaniei

Extras din referat Cum descarc?

Politica de turism a Germaniei
Germania este una dintre cele mai mari puteri ale Uniunii Europene.
I. Prezentarea succinta a Germaniei
Ca si localizare Germania se situeaza in centrul Europei din punct de vedere continental,iar din punctul de vedere al localizarii pe glob se situeaza intre paralele de 55-45o lat. N. emisfera nordica si meridianul de 9o emisfera estica si emisfera vestica. 
Tarmuri: V si N -Marea Nordului
N si E - Marea Baltica
Vecinii Germaniei sunt: Austria, Belgia,Cehia, Danemarca,Franta, Luxembourg, Olanda, Polonia , Elvetia
Ca si forma de organizare se remarca printr-o republica federala condusa de catre un cancelar, Angela Merkel.
Germania face parte din UE (1957), NATO (1955), ONU (1973), OCDE, Uniunea Vest-Europeana (1954), Consiliul Europei (1951), OSCE si zona euro.
Referitor la urbanizare, 74% din populatia Germaniei traieste in mediul urban, iar gradul de urbanizare este de 0,1% conform unor estimari din anul 2010.
Germania are cea mai mare economie a Europei, aceasta se orienteaza foarte mult pe export. In anul 2010 PIB-ul tarii a atins 2,10%.
Conform Fondului Monetar International (2010) PIB-ul Germaniei este de 3,280,529,801,325 in 2010 de dolari. Pe plan global se situeaza pe locul IV dupa SUA, China si Japonia , iar pe plan European se situeaza pe locul I.
II. Prezentarea succinta a potentialului turistic al Germaniei
Turistic, Germania este o tara culturala, cu numeroase castele , manastiri, centre importante in Dresden, Leipzig si Weimar. Este una dintre cele mai populare destinatii turistice, desi in cea mai mare parte reconstruita in urma razboiului, ofera un peisaj parca neschimbat de secole, iar renumitele castele isi pastreaza aerul medieval.
o Potentialul turistic natural
Relieful
Relieful este bogat, exista toate formele de relief: munti si podisuri (Alpi, Harz, Sistos Renan, Jura Suaba, Padurea Bohemiei, Padurea Neagra) si campie (Campia Germaniei de Nord, Platoul Bavariei, Valea Dunarii).
Statiunea Baden Baden
Baden-Baden este unul dintre cele mai vechi si mai bogate orase din Germania. Si-a capatat renumele ca statiune balneara inca de pe vremea Imperiului Roman - se numea atunci Aurelia Aquensis. Acum este Baden-Baden si se afla in sud-vestul Germaniei (landul Baden-Wurttemberg), la poalele muntilor Padurea Neagra (in germana Schwarzwald). In oras inca se mai pastreaza ruinele bailor romane din secolele I-II d.H.
Faima orasului se trage insa de la cele 23 de izvoare termale.Un oras asemanator acestuia este si Baile Olanesti( judetul Valcea) din Romania.
Garmisch-Partenkirchen este o localitate din districtul Garmisch-Partenkirchen, landul Bavaria, Germania, unde au avut loc Jocurile Olimpice de iarna din 1936.
Garmisch este cunoscut pentru sporturile ce se pot practica aici, in principal ski, snowboard si catararile pe munte.
Inconjurat de Alpii Bavarezi, este un oras in care traditia este la loc de cinste cu inovatia. Astfel, se pastreaza inca traditia conform careia, de Anul Nou, se organizeaza o competitie de sarituri cu schiurile, ce face parte din Turneul celor 4 Trambuline.
Cele mai vizitate regiuni turistice din Germania sunt Frisian de Est si de Nord Insulele Frizone , coastele Marii Baltice de Holstein si Mecklenburg-Vorpommern , Upper Valea Rinului Mijlociu , bavarez si Padurea Neagra , si Alpii bavarezi .


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica de Turism a Germaniei.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!