Plan de amenajare - Obeliscul cu lei din Parcul Copou, Iași

Extras din referat Cum descarc?

Descrierea zonei:
Cine vrea sa descopere Iasul va intra aici ca pe o imensa poarta a istoriei noastre. La Iasi "fiecare piatra vorbeste de trecut", prin numarul mare de manastiri, muzee, case memoriale. De aceea, putem spune ca orasul Iasi este un veritabil muzeu national, prin comorile de istorie si de arta pe care le are. Iasul ofera o imagine unica prin asezarea sa. Situat in NE tarii, se intinde pe sapte coline domoale, asemenea orasului Roma.
Obiectice Turistice - Palatul Culturii - Mitropolia Moldovei si Bucovinei - Teatrul National - Palatul Roznovanu - Manastirea "Sf. Trei Ierarhi" - Casa Dosoftei - Biserica "Sf. Nicolae Domnesc" - Biserica Barboi - Manastirea Golia - Biblioteca Centrala Universitara - Universitatea Al. I. Cuza - Parcul Copou - Gradina Botanica - Manastirea Cetatuia - Bojdeuca Ion Creanga
In parcul Copou poate fi admirat Obeliscul cu lei, numit si Monumentul Legilor Constitutionale si dedicat celei mai vechi "Constitutii" de pe teritoriul Tarilor Romane - Regulamentul Organic. Monumentul a fost realizat in anul 1834 de Mihail Singurov. Cei patru lei simbolizeaza patru puteri europene ce au recunoscut independenta Tarilor Romane si sustin o coloana din piatra inalta de 15 metri. Monumentul se afla la cativa pasi de Teiul lui Eminescu.
Am ales acest monument pentru a fi amenajat deoarece este o mica parte din istoria Romaniei, iar ca sa fie si mai valoros acesta trebuie facut sa arate cat mai bine.
Monumentul este avariat atat din cauza conditiilor meteorologice care de-a lungul anilor a facut ca acesta sa scada in inaltime, sa se incline, cat si din cauza vizitatorilor care nu respecta limitele si trec dincolo de lanturi pentru a face poze sau pur si simplu pentru a fi cat mai aproape de acesta.
Obeliscul din Parcul Copou
Scopul/obiectivele amenajarii:
Din punctul meu de vedere acest monument trebuie reamenajat in primul rand pentru ca este foarte vechi, este degradat si in al doilea rand pentru ca odata cu amenajarea lui, Parcul Copou ar avea mai multi tineri care sunt in cautare de schimbare, de ceva nou si cred ca ar fi un prilej pentru a creste numarul vizitatorilor. Se creeaza astfel nu numai un spatiu placut, linistit pentru recreere, ci si recunoasterea zonei ca fiind un punct de atractie turistica. 
Acest monument trebuie reamenajat din urmatoarele motive:
- Pentru a le aminti romanilor sau mai bine spus, celor din Iasi, istoria tarii noastre; 
- Pentru a schimba aspectul Parcului Copou;
- Pentru a deveni cea mai atractiva zona pentru turistii Ieseni si nu numai;
- Poate fi introdus intr-un circuit turistic al orasului;
- Pentru impresionarea turistilor straini.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Amenajare - Obeliscul cu Lei din Parcul Copou, Iasi.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!