Piața Turistică a Thailandei

Cuprins referat

Cap. I: Prezentare generala
Cap. II: Sosiri turistice
Cap. III: Plecari turistice
Cap. IV: Balanta de plati
Cap. V: Concluzii
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat

Cea mai exotica tara de pe continentul asiatic, Thailanda are o cultura deosebita, numeroase vestigii istorice bogate si variate, frumuseti naturale remarcabile, de la munti si jungle in nordul tarii, la plantatii de orez in centru si plajele stralucitoare, nisipoase cu insulele tropicale in sudul tarii. 
Bangkok, capitala Thailandei, este o combinatie deosebita intre est si vest, ce impresioneaza prin identitatea sa unica si traditionala. Are o populatie de 10 milioane de locuitori si numeroase atractii turistice care isi asteapta vizitatorii, inclusiv 400 de temple si fantasticul Mare Palat, un imens complex de temple, palate si muzee. 
Cele mai importante atractii: 
-Marele Palat, Nah Pha Laan Road, cea mai faimoasa atractie si un important templu pentru budistii din intreaga lume 
-Casa Jim Thompson, Kasemsan Soi 2, Rama I Road 
-Templul lui Buda Culcat (Wat Po), Thye Wang si Sanam Chai Road, gazduieste cea mai mare statuie a lui Buda din Thailanda, 46 metrii lungime 
-Templul lui Buda din Aur (Wat Traimitr), Yaowarat Road and Charoen Krung, casa celei mai mari statui din aur masiv din lume, a lui Buda. Are 900 de ani vechime si 3 metrii inaltime. 
Phuket, cea mai mare insula a Thailandei, astazi este un important centru turistic apreciat in toati lumea. Clima sa blanda, apele calde si limpezi ale Marii Andaman, plajele cu nisip alb si fin, nenumaratele posibilitati de petrecere a timpului liber, precum si excelentele servicii hoteliere atrag anual mii de turisti.
Thailanda este renumita prin ospitalitate si o toleranta aproape nemarginita. Spre deosebire de alte popoare, thailandezii sunt foarte zambitori, aici zambetul fiind rezolvarea multor situatii de viata. Turistii nu vor avea probleme sa se acomodeze cu obiceiurile locale. Thailanda este o tara religioasa, localnicii pastreaza un respect traditional adanc familiei regale si tuturor reprezentarilor lui Buddha, iar de acest lucru trebuie sa isi aminteasca vizitatorii. Daca veti asista la un eveniment public unde se afla prezent un membru al familiei regale veti face bine daca veti observa cum procedeaza cei din jur, pentru a le copia gesturile. La fel trebuie sa procedati si in preajma simbolurilor lui Buddha - toate sunt considerate a fi sacre, indiferent de marime sau vechime.
Cap.I PREZENTARE GENERALA
Suprafata: 514.000 km2 
Populatia: 56.923.000 locuitori 
Densitatea populatiei: 105 locuitori/km2 
Produse importate: piese de masini, combustibili, autovehicule, produse chimice, aparate electrocasnice, fier si otel, petrol brut
Produse exportate: produse textile, orez, porumb, tapioca, zahar, cauciuc, pietre pretioase 
Moneda oficiala: baht 
Sursa: www.ultramarine.ro
Produsul intern brut: 77.426.000.000 dolari SUA 
Forma de stat: regat 
Caracteristici geografice Pe granitele vestice, nordice si estice ale Birmaniei sunt munti, ce inconjoara bazinul central al raului Irrawaddy si al afluentilor sai. Muntii vestici includ Muntii Arakan, Muntii Naga, iar in nord este Vf. Hkakabo Ravi (5.967 m), cel mai inalt din Birmania. Podisul Shan din est atinge o inaltime maxima de 2.475 m, desi media este sub 1000 m. Vaile raurilor Irrawaddy si Sittang sunt separate de Pegu Yoma, dar se unesc formand o campie de coasta si delta. Birmania de Sud incepe din Peninsula Tenasserim, ingusta si deluroasa. Muntii nordici includ Vf. Doi Inthanon (2.595 m), cel mai inalt din Thailanda. 
Clima Clima musonica tropicala afecteza ambele tari si provoaca diferente intre anotimpuri. Sezonul racoros si secetos - intre noiembrie si aprilie, iar sezonul cald si umed - intre mai si octombrie. Vanturile din nord-est aduc vremea secetoasa, iar musonii din sud-vest aduc ploaia. Cantitatea de precipitatii pe coastele marii atinge 500 cm pe an. Temperaturile sunt mari tot anul, dar cele mai ridicate valori se inregistreaza in aprilie sau mai.
Orase Aproape jumatate din populatia totala a Thailandei traieste in Bangkok si imprejurimile sale. Este principalul port si centru industrial. Are multe cai navigabile si peste un milion de oameni traiesc in barci. Al doilea oras ca marime este Songkhla (172.604 locuitori), un port din sud. Doar 21% din populatia Thailandei si 24% din cea a Birmaniei este urbana. Rangoon este principalul port si centrul industrial al Birmaniei. Al doilea oras ca marime este Mandalay (532.985 locuitori).


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Turistica a Thailandei.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!