Piața Turistică a Franței

Cuprins referat Cum descarc?

1. Elemente de cadru general pg. 3
1.1. Cadrul natural pg. 3
1.2. Cadrul economic pg. 4
2. Turismul Frantei pg. 6
2.1. Principalele destinatii turistice pg. 6
2.2. Motivatii turistice pg. 7
2.3. Formele de turism pg. 7
2.4. Mijloace de transport pg. 8
2.5. Franta- tara furnizoare de turisti pg. 8
2.6. Franta- tara primitoare de fluxuri turistice pg. 9 
3. Relatiile turistice ale Frantei cu Romania pg. 13
4. Bibliografie pg. 15


Extras din referat Cum descarc?

Nume oficial: Republica Franceza;
Situarea: in Vestul Europei;
Vecini: Marginita la nord de Canalul Englezesc, la nord-est de Belgia si Luxembourg, la est de Germania, Elvetia si Italia, la sud de Marea Mediterana, la sud-est de Spania si Andorra, iar la vest de Oceanul Atlantic;
Suprafata: 674.843 km2 (incluzand si insula Corsica);
Populatia: 62.662.842 loc.;
Densitatea populatiei: 92,86 loc./km2;
Sarbatoarea nationala: 14 Iulie (aniversarea Caderii Bastiliei- 1789);
Limba oficiala: franceza;
Sistem politic: Republica 
- Presedinte: Nicolas Sarkozy 
- Prim-Ministru: Francois Fillon
Moneda: 1 Franc francez = 100 Centimes; Franta este una dintre cele 11 tari din Uniunea Europeana care a lansat moneda Euro la 1 ianuarie 1999, aceasta substituind Francul Francez la inceputul anului 2002;
Capitala: Paris, numit si ,,Marele Paris"; 
PIB(1999): 1.373.000 mil.$ (locul 2);
PIB/loc.:23.300$ (locul 9);
Membru UE din: 25 martie 1975.
Franta este cea mai mare tara a Europei.
1.1. Cadrul natural
Relieful
Franta are un relief variat: in S-E, intre lacul Geneva si Marea Mediterana, Alpii Francezi, cu vai adanci si relif glaciar tipic (ghetari, vai custuri, lacuri glaciare), cu altitudinea sub 3000m in Alpii Maritimi si peste 4000m in Alpii Savoniei;in S-V, la granita cu Spania, muntii Pirinei, semeti, iar in E muntii mai scunzi si mai vechi Jura si Vosges; acestora li se adauga regiuni colinare si podisuri- Ardenii/Ardennes in N-E, Masivul Armorican in N-V, Masivul Central dominat de inaltimi vulcanice, in partea central sudica- precum si bazine si culoare depresionare si campii litorale.
Bazinul parizian (Bassin parisien), in partea central-nordica, este cea mai mare unitate naturala a Frantei, cu relief tipic de cueste, depresiuni si suprafete structurale in est, cu o zona joasa, drenata de Loire si afluentii sai in sud si suprafete din creta acoperite de loess si argila in nord; Bazinul aquitanian (Bassin aquitain) in sud-vest, cu podisuri calcaroase in est si nord (Perigord, Quercy, Charente) si o campie nisipoasa (Landes de Gascogne) in vest, de-a lungul tarmului golfului Biscaya.
Corsica -insula a Marii Mediterane- a devenit parte integranta a Frantei in 1768. Are o suprafata de 8.680 km2 si 250.000 locuitori. Situata la 180 km in sud-estul orasului Nisa, Corsica are un relief accidentat, mai inalt in N-V, unde inaltimea maxima ajunge la 2.710 m pe varful Monte Cinto, iar in partea estica se afla o campie litorala fertila (Plaine d'Aleria). Numai in aceasta parte, ce reprezinta 2% din suprafata insulei, se cultiva maslini, portocali, vita-de-vie, restul fiind acoperita de paduri. Cel mai mare oras, principalul port, este Bastia cu 90.000 locuitori, dar capitala traditionala se afla pe coasta sud-vestica a insulei in orasul Ajaccio. Corsica este cea mai intinsa insula a Frantei si cea de-a patra ca intindere din Marea Mediterana. Geografic si cultural este mult mai aproape de Italia decat de Franta. Micul oras Girolata este situat intr-un golf stramt, apartinand vestului insulei.
Clima
Este temperata in cea mai mare parte a teritoriului, cu nuante oceanice tipice in vest si tot mai estompate catre est (precipitatii 630-1.100 mm/an, temperaturi medii anuale 10-120C). Doar in sud catre Marea Mediterana climatul este subtropical cu vanturi reci.
Reteaua hidrografica
Este densa, legata printr-un sistem de canale (4.600 km) si orientata spre Oceanul Atlantic si spre Marea Mediterana. Exista numeroase lacuri, cele mai mari fiind Leman/Geneva, Le Bourget.
Vegetatia si fauna
Vegetatia Frantei este variata. Situate mai ales in muntii Alpi, Jura si Vosges, padurile de foioase (fag, stejar) si de conifere ocupa peste un sfert din teritoriul Frantei. In landele nisipoase din S-V se dezvolta paduri de pin, iar in insula Corsica este dominant maquisul mediteranean. 
Fauna este relativ bogata: pasari (flamingo, egrete, fluierari- in Camargue), ursi (in Pirinei), vulturi, marmote, ibex, mufloni (in Corsica). Capra neagra, cerbul sika (japonez), muflonul corsican traiesc in libertate, in padurile Frantei, dar si in parcuri si rezervatii naturale. 
1.2. Cadrul economic
Franta este o tara dezvoltata, cu o economie de piata stabila. Face parte din grupul celor mai industrializate tari ale lumii- G8. Are o industrie foarte diversificata, de inalta tehnologie, in special in domeniul aeronauticii, producerii energiei nucleare (producerea de electricitate este asigurata 75% de catre centralele nucleare). Foloseste energia mareelor, a soarelui, hidrocentrale in Alpi, Pirinei si Masivul Central, industria chimica, a medicamentelor, a materialului rulant, a otelului, industria textila, constructiilor navale, siderurgica (Lorena), metalurgica neferoasa (aluminiu), manufactura, parfum, portelan (vestitele portelanuri de Sevre), sticla si cristaluri, imbracaminte (haute couture), bijuterii. 
Reprezinta o mare putere agricola, se situeaza pe locul I in Europa la cereale: grau, orz, porumb, sfecla de zahar si cartofi. De asemenea, ocupa locul II pe glob la struguri si la vinuri (se cultiva in sud Champagne Bourgogne, regiunea Bordeaux). Cresterea animalelor -bovine, porcine, ovine- ocupa o pondere peste 50% din valoarea produselor agricole. Pescuitul este dezvoltat in zona litorala a Atlanticului si a Marii Manecii. Resursele minerale sunt: minereu de fier (Lorena, Masivul Central), bauxita (Alpii Francezi, Pirinei), carbune superior in Podisul Ardeni, la nord de Pirinei, gaz metan, putin petrol, gaz metan si carbune.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Turistica a Frantei.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!