Pensiunea Rocker`s Sasca Montana

Extras din referat Cum descarc?

PENSIUNEA ROCKER`S SASCA MONTANA
Sasca Montana istoria unui loc magic
Dupa deal, la 2 km de Sasca Montana se gaseste adevaratul farmec al regiunii, un loc incarcat de legende care povestesc despre originea principalelor obiective turistice: Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beusnita, Tunelele, Lacul Dracului. Ce sa mai, destinatia ideala pentru sporturi extreme si tot felul de activitati outdoor (pe care vi le-am pregatit deja).
Atestarile istorice arata existenta asezarii abia in anul 1690, desi urme ale locuirii pe aceste plaiuri sunt mult mai vechi, poate chiar din vremea daco-romanilor. In 1717 satul se numea Iansca si avea 28 de case, in 1776 avea 160 case si scoala organizata. Astazi satul adaposteste 451 de locuitori.
Cu ani in urma, comuna Sasca Montana era o zona miniera prospera de unde se extragea minereu de cupru, plumb si argint. Dupa 1990, ca in multe alte locuri din tara, industria miniera s-a diminuat extrem de mult, ceea ce a dus la incetarea acestei activitati in zona. Agroturismul poate deveni activitatea de baza a comunei, existand deja o multitudine de case de vacanta si pensiuni. Turistii pot petrece aici clipe de neuitat, aproape de natura, indiferent de anotimp.
Clima zonei este blanda, cu influente submediteraneene, care favorizeaza o flora de vis: liliacul salbatic, alunul turcesc, smochinul, lamaiul si roscovul salbatic si o fauna care suna de cosmar, dar nu este: scorpionul, vipera cu corn. Lasati vietatile sa leneveasca in liniste si va vor lasa si ele in pace.
Sasca Montana este situata pe valea paraului Susara, afluent al raului Nera, in zona montana a Banatului de sud. Asezarea este insirata de-a lungul vaii inguste pe o portiune de 3 km, intre poalele dealului Gheorghe care inchide rautacios valea la Sud si Valea Nerei la Nord.
Aspectul general al reliefului este montan de tip carstic, cu vai adanci, pereti abrupti, cu grohotisuri, chei, pesteri, cascade si doline, pe care timpul le-a modelat in adevarate opere de arta. 
CHEILE NEREI
Cheile Nerei sunt o formatiune de tip chei de-a lungul raului Nera in judetul Caras-Severin, intre localitatile Sasca Romana si Sopotul Nou. Distanta pe care se intind este de circa 22 km, formand cele mai lungi chei din Romania.
Parcul National Cheile Nerei - Beusnita s-a constituit in anul 1943 si apoi, in 1954, a fost declarat Parcul National Beusnita. In anul 1973 arealul rezervatiei s-a extins si asupra Cheilor Nerei si Vaii Rele. In 1990 se constituie Parcul National Semenic - Cheile Nerei - Beusnita ce cuprinde, in principal, platoul Muntilor Semenic, Cheile Carasului, Platoul Muntii Aninei, Platoul Liciovacea, Cheile Nerei - Beusnita, Valea Mare -Ilidia. Din acest complex ce si-a propus sa protejeze ecosistemele naturale de-o frumusete si un interes stiintific deosebit, face parte si Rezervatia Naturala Cheile Nerei - Beusnita cu o suprafata totala de 3081,3 ha.
Astazi, Parcul National Cheile Nerei-Beusnita se numara printre cele zece parcuri nationale existente in tara, prezentand elemente unicate (Cheile Nerei - cele mai lungi chei din Romania, Lacul Dracului, paduri seculare, etc.), habitate si specii de interes comunitar pentru care Parcul a fost declarat peisaj caracteristic dat de alternanta inaltimilor muntoase cu peisajul carstic si culoarul Nerei.
Scopul principal pentru care a fost constituit Parcul este conservarea biodiversitatii, a florei si faunei, a peisajului, a traditiilor locale, precum si incurajarea turismului, educatia ecologica si constientizarea publica.
Parcul National Cheile Nerei - Beusnita se bucura de o extraordinara bogatie floristica, un peisaj de o diversitate si unicitate aparte, precum si de starea de salbaticie pastrata datorita accesului dificil in zona.
Parcul este situat la limita sud-vestica a tarii, in sudul Muntilor Aninei, in judetul Caras- Severin. Cuprinde o zona carstica pe cursul mijlociu al raului Nera -care constituie si coloana vertebrala a Parcului.
In partea estica (dinspre amonte) a cheilor gasim un alt obiectiv turistic, Lacul Dracului, iar din partea vestica se poate ajunge la Cascadele Beusnitei si la Lacul Ochiul Beiului. De asemenea se mai poate vedea si canionul Valea Rea.
In Cheile Nerei nu e cazul sa te plimbi cu masina. Trebuie sa-ti pui picioarele la treaba si sa observi frumusetile acestei naturi salbatice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea Rocker`s Sasca Montana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!