Pensiunea Karla

Extras din referat Cum descarc?

Situata la 3 km de Slanic Moldova, pensiunea Karla este locul potrivit pentru petrecerea unor clipe de relaxare. Geografic, pensiunea Karla este amplasata pe drumul judetean Tg. Ocna- Slanic, la 10 km de Tg. Ocna, 20 de km de municipiul Onesti si 85 de km de Bacau.
Cele 6 camere duble(cu un pat dublu si 2 paturi separate) si 2 simple, elegante, dotate cu televizoare color si bai proprii, ofera confortul si ambianta necesara unui sejur placut.
Restaurantul cu 30 de locuri confera o ambianta selecta si discreta, oferind clentilor 3 mese pe zi. Sunt propuse meniuri din bucataria traditionala romaneasca si internationala, satisfacand cele mai exigente gusturi. Aici se pot savura si specialitati gastronomice specifice bucatariei moldovenesti: sarmale moldovenesti (sarmale mici), racituri de pasare, piftie de porc, ciorba de potroace, bors moldovenesc, saramura de peste, parjoale moldovenesti, tochitura moldoveneasca, cozonac moldovenesc, pasca moldoveneasca, alivenci, placinta "poale'n brau", coltunasi si pelimeni.
In incinta pensiunii Karla sunt amenajate 15 de locuri de parcare.
Atractii turistice: la doar 3 km se afla statiunea balneoclimaterica Slanic Moldova, renumita pentru izvoarele sale de ape minerale. La 15 km, in statiunea Tg. Ocna este situata salina cunoscuta pentru sanatoriul subteran, loc de tratament pentru astm bronsic. In interiorul salinei se gaseste un obiectiv deopotriva turistic si religios, biserica sapata in sare.Numeroase trasee montane conduc spre obiectivele turistice din zona.
Potentialul turistic
Statiunea balneoclimaterica Slanic Moldova, numita si "Perla Moldovei", oras in estul Romaniei (Judetul Bacau), asezat pe raul Slanic (un afluent al Trotusului), la poalele Muntilor Nemira (Carpatii Orientali), altitudine 530 m, intr-o vale inconjurata de paduri de fagi si brazi, la 84 km sud-vest de Municipiul Bacau (resedinta Judetului Bacau). Statiune cu sezon permanent, cu o clima intramontana-depresionara temperata, cu un aer pur, lipsit de praf si particule ce pot provoca alergii, si bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi. Temperatura medie anuala este de 7,4?C.
Intreaga regiune este bogata in saruri solubile. Slanicul a ferastruit muntele, iar acolo unde s-au ivit straturi de gresie dura, apa a format caracteristiciile unui chei. Din loc in loc straturi groase desprinse din munte lasa impresia ca acum se vor pravali dintr-o cilpa in alta, creand un peisaj pitoresc de salbatec. Fruntile trufase ale lui Dobru, Cerbu si Pufu merg aproape paralel, despartind Slanicul la nord de Valea Dofteanei, iar la sud de Valea Oituzului.
Slanic Moldova are parte de o clima de tranzitie intre climatul de dealuri si cel supalpin, cu veri racoroase si ierni blande. Vegetatia abundenta, alimentata de prospetimea apei din parau, asigura un aer curat, bogat in ioni negativi si aerosoli rasinosi. In afara izvoarelor minerale si climatului subalpin de crutare (tonico-stimulent), mai sunt folosite cu succes in procedurile balneo, alti doi factori curativi naturali: mofeta si microclimatul de grota (Salina de la Targu Ocna). Paraul Slanic isi aduna apele din 12 izvoare care coboara de pe muntele Sandru Mare. De la izvoare pana la confluenta cu Trotusul, paraul Slanic este brazdat de numeroase paraiase care confera padurii originalitate. 
Statiunea Slanic Moldova este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, izvoare descoperite inca din anul 1801. In 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar in 1877 au aparut primele instalatii balneare. De-a lungul timpului, calitatile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obtinute la expozitiile internationale de la Paris, Viena, Frankfurt/Main etc. Specialistii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains etc.
Botezata "Perla Moldovei", Slanic Moldova asigura tratament pentru tulburari digestive, boli hepatobiliare, boli metabolice si nutritionale, boli ale rinichiului si urinare. Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor reumatismale degenerative si diartritice, al celor cardiovasculare si, tratamentul bolilor endocrine si al altor boli. 
Aici exista instalatii pentru bai calde in cada cu apa minerala, instalatii pentru terapie respiratorie (aerosoli si inhalatii), electroterapie si hidroterapie, bazine pentru kinetoterapie, mofete, instalatii pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice, si pentru gimnastica medicala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea Karla.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!