Pensiunea Drumul Carului

Cuprins referat Cum descarc?

o PREZENTAREA PENSIUNI DRUMUL CARULUI
o ARIA GEOGRAFICA
o CAILE DE ACCES 
o DESCRIEREA REGIUNI BRAN-MOECIU
o ATRACTIILE NATURALE SI TURISTICE
o STRCTURA DE CAZARE SI ALIMENTATIE
o TARIFE
o MODALITATI DE PETRECERE A TIMPULUI IN PESIUNE SI IN ZONA
o PROMOVAREA PENSIUNI
o PREZENTARE POWER POINT


Extras din referat Cum descarc?

PENSIUNEA DRUMUL CARULUI
Cai de acces :
Aflata in comuna Moeciu, judetul Brasov - DN 73 Brasov-Pitesti, la doar 7 km. de Bran si Fundata, la 175 km. de Bucuresti, 100 km. de Pitesti, 36 km. de Brasov; daca veniti dinspre Bran, intrati in Moeciu, mergeti numai inainte; din centrul Moeciului mai sunt 4 km pana la pensiune, pe drumul national; lde a borna kilometrica pe care scrie Fundata 7km, Pitesti 100 km mai mergeti 30 metri si pe partea drepta veti vedea un gard de piatra masiva cu creneluri; daca veniti dinspre Fundata, locatia se afla la 4 km. de semnul catre satnga care indica localitatea Sirnea; pastrati drumul drept, treceti de biserica de lemn (arhitectura maramureseana) aflata pe partea dreapta si de aici maai aveti de mers 1,5 km pana la gardul din piatra masiva cu creneluri, aflat pe partea stanga.
Descriera regiuni Bran-Moeciun 
Branul este una din zonele cele mai cautate pentru turism rural. Lucrul acesta se datoreaza atat frumusetii peisajului zonei, cat si ospitalitatii gazdelor care va asteapta. Sa nu uitam si atractia deosebita a Castelului Bran, cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula.
Prima atestare documentara a Branului o intalnim numai in momentul in care spatiul locuit de romanii din sud-estul 
Transilvaniei, intra in sfera de interes a regalitatii maghiare. In acest context, in Tara Barsei sunt adusi cavalerii teutoni, a caror misiune 
era asigurarea unui punct de sprijin pentru supravegherea drumurilor peste Carpati si expansiunea maghiara in Tara Romaneasca, acordand feude unor nobili credinciosi. In aceste imprejurari, intalnim in anul 1367 consemnat 
pentru prima oara Branul intr-un act de danie. 
Prima mentiune documentara a celorlalte sate branene dateaza din anul 1729. In acest an, intr-o lista 
a celibasilor sunt mentionate satele Sohodol, Poarta, Predelut, Valea 
Lunga, Moieciu de Sus, Simon, Moieciu de Jos, Zbarcioara, Sirnea si Coacaza, iar in anul 1732 si satul Fundata.
Numele Bran vine din limba turca si inseamna poarta. Cu toate aceasta, localitatea Bran nu avea nici o legatura cu satul Poarta, ele erau despartite initial de o padure deasa de brad si fag, padure ce se intindea dinspre sud-estul actualului castel pana la biserica ortodoxa a satului Poarta.
Comuna Moeciu este situate in centrul tarii, la extremitatea sudica a judetului Brasov, intre masivele Piatra Craiului si Bucegi, in culoarul Rucar-Bran. Aflata la o altitudine cuprinsa intre 800-1200m ocupa o suprafata de 103.4 km. 
Comuna Moeciu face parte din unitatea geografica social-economica a localitatilor branene. Este situate la 30 de km distanta de resedinta de judet Brasov pe D 73 si are in componenta sase sate care sau fuzionat in 1968: Moeciu de Jos, Moeciu de Sus, Drumul Carului, Magura si Pestera. 
Cadrul natural prezinta particularitati deosebite, datorita imbinarii armonioase a diferitelor forme de relief(munte inalt, platou, forma valurita de-a lungul raurilor si vailor ce strabat terenul modelat de o retea hidrografica bogata), toate acestea creand un valoros pontential economic si turistic. 
Zona montana in care este amplasata comuna Moeciu, intre cele doua parcuri nationale Bucegi si Piatra Craiului, creeaza conditii favorabile organizarii si dezvoltarii turismului rural


Fisiere in arhiva (2):

  • Pensiunea Drumul Carului.doc
  • Pensiunea Drumul Carului.ppt

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!