Pensiunea Casa Bucovineană

Extras din referat Cum descarc?

In inima Carpatilor, acolo unde batranele paduri adanci si paraiele vesele mai spun povesti despre eroi puternici, acolo unde ursii se ascund in luminisuri si cocosii de munte canta triluri desavarsite in soarele care tainic apune, acolo a dus Dumnezeu o bucata de paradis. 
Aceasta tara minunata cu o natura si mai minunata, poseda puteri necunoscute si o stralucire secreta, care dau putere trupului si incanta sufletul. "Bucovina de aur" este un dar ceresc. O lume vrajita, cum nimeni nu ar mai crede ca exista, pe care o poti descoperi pur si simplu la fiecare pas cu privirea."
Fermecatoarele peisaje din Vatra Dornei confera un cadru agreabil diverselor forme de turism. 
La Vatra Dornei nu va puteti plictisi si dupa o vacanta de o saptamana - doua va intoarceti acasa relaxati si cu o mai mare pofta de viata. La orice varsta puteti aborda inaltimile din preajma statiunii in drumetii , insotiti de ghizi experimentati. Reperele cele mai accesibile sunt Dealul Negru, Muntele Barnarelul, Runcul Mare si Varful Ousorul. Privelistea este incantatoare, urcusul alternand cu drumul plat prin paduri si poieni alpine.
Din statiune telescaunul urca pe o distanta de 3 km pana in varful Dealului Negru. La coborare privelistea este impresionanta.
Situata in nordul Romaniei, intr-o depresiune a Carpatilor Orientali--Depresiunea Dornelor--Vatra Dornei este o localitate turistica foarte cautata datorita apelor termale, peisajului, climei si facilitatilor de practicare a schiului. Orasul-statiune este inconjurat de munti impaduriti: Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Obcina Mestecanis. Se practica alpinismul si sporturile de iarna, iar localitatea este in acelasi timp si o importanta statiune balneara.
Relieful acestei localitati este de o neasemuita frumusete, se desfasoara in trepte largi ce scad de la vest la est, purtand fiecare darurile naturii.
Apartine prin excelenta regiunii de munte - mai mult de jumatate din teritoriul judetului, cu sate frumoase ce detin un valoros fond etmografic si agroturistic.
Depresiunea Dornei este o regiune cu clima montana racoroasa, avand lungi perioade de inversiuni termice, mai ales in timpul iernii, cand temperaturile medii ale lunii ianuarie coboara sub -6?C, iar vara, ale lunii iulie, nu depaseste 14?C. La Vatra Dornei, in centrul depresiunii, temperatura medie anuala este de 5.2?C, temperatura medie ale lunilor mai calde si a celor mai reci variaza intre 15?C in luna iulie si august si -6.1?C in luna ianuarie.
Depresiunea Dornelor este o regiune de convergenta hidrografica, raurile apartinand bazinului Bistritei.
Dorna isi trage izvoarele din Muntii Caliman si dreneaza, impreuna cu afluentii sai, cel mai intins compartiment al depresiunii, parcurgand un traseu de 50km.
Depresiunea Dornelor se afla in etajul padurilor de molid. Numeroase localitati au teritoriul acoperit in proportie de peste 60% cu paduri: Poiana Stampei(80%), Dorna Candrenilor (79,2%), Dorna Arini (68,1%), Iacobeni (68%), Vatra Dornei (67,9%).
Vegetatia preponderenta in bazinul Dornelor este cea din familia coniferelor. Bradul creste pe povarnisurile abrupte ale muntilor si din pricina desimii razele soarelui nu se pot strecura pana la tulpina.
Vatra Dornei este un loc ideal de odihna si petrecere a vacantei, oferind posibilitati de practicare a alpinismului si a sporturilor de iarna, dar fiind in acelasi timp si o importanta statiune balneara. Parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele sale, precum si cazinoul amintesc de faimoasele statiuni balneare din vestul Europei. In oras, cele mai interesante atractii turistice sunt Muzeul etnografic al Bucovinei si Muzeul vanatorii si al stiintelor naturale.
Cei care vor sa exploreze imprejurimile au la dispozitie telescaunul care acopera distanta dintre oras si Dealul Negru sau pot pleca in excursii la Poiana Negri si Poiana Stampei, renumite pentru izvoarele lor minerale. O excursie extrem de interesanta se poate face cu autocarul spre manastirile din nordul Moldovei: Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita. Toate aceste manastiri reprezinta monumente unicat ale artei feudale romanesti.
Pensiunea Casa Bucovineana se afla in imediata apropiere a centrului turistic, la intrarea in Vatra Dornei.
Sunteti intampinati cu ospitalitatea bucovineana specifica. Oamenii pe care ii veti intalni aici, conditiile de cazare, mancarea si bauturile traditionale de cea mai buna calitate vor crea atmosfera de confort,recreere, liniste si relaxare pe care v-ati dorit-o dintotdeauna pentru o vacanta perfecta sau pentru petrecerea unor seri care va vor ramane in amintire pentru totdeauna. 


Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea Casa Bucovineana.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!