Pensiunea agroturistică Pochi

Referat
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3339
Mărime: 312.72KB (arhivat)
Publicat de: Cezar Ciocan
Puncte necesare: 7

Extras din referat

1. Denumirea agentului economic

Descrierea pensiunii

Pensiunea se află situată în comuna Asău la 15 km de oraşul Comăneşti. Pensiunea se află într-o zonă care oferă cele mai bune condiţii de petrecere a timpului liber. Mai oferă posibilitatea de a practica schiul , saniuş, bob şi alte posibilităţi de a profita de plăcerile iernii. Vara, pensiunea poate oferi drumeţii în aer liber pe munte, organizează excursii pentru vizitarea monumentelor istorice din zonă.

Pe valea mijlocie a Trotuşului, la poalele munţilor Ciucului şi Tarcăului din Carpaţii Orientali, la capătul de apus al Depresiunii Dărmăneşti-Comăneşti, se află aşezată comuna Asău, centru minier şi forestier. Strajuită de o parte şi de alta de munţi înalţi, situată într-o regiune sub-alpină însorită şi ozonată puternic, prin relieful ei şi decorul montan veşnic verde şi cerul său liniştitor, cu răsărituri şi apusuri de soare admirabile , comuna Asău prezintă privelişti din cele mai încântătoare.

Comuna Asău este aşezată în partea de vest a judeţului Bacău, la o distanţă de 63 km de oraşul Bacău, la 25 km de oraşul Tg. Ocna la 15 km de oraşul Comăneşti.

Se întindespre nord pe o lungime de aproape 40 km, de o parte şi de alta a apei Asăului, iar spre sud pe o lăţime de 8 km, de o parte şi de alta a şoselei comunale şi naţionale dintre Goiasa şi Comăneşti.

Ca marime teritorială, comuna se întinde pe o suprafaţă de 27.000 ha.

Reţeaua hidrogafică este şi ea bogată reprezentată prin cele tei ape ce străbat comuna din toate parţile: Trotuşul pe o lungime de 8 km, Apa- Asăului pe 38 km şi Ciobănuşul pe 28 km.

DRUMURI DE ACCES

Linia C.F.R. Gimeş-Adjud(50) şi D.N.(12A) însoţesc fidel valea Trotuşlui, traversând-o când pe o parte când pe alta. Drumul naţional recent modernizat, prezintă un traseu deosebit de frumos cu privelişti montane încântătoare. Pe Şoseaua naţională din centrul Asăului recent asfaltată întâlnim magazinul de desfacere a produselor meşteşugăreşti, dispensarul medical, clubul 6 August, complexul comercial, toate acestea dovedind ridicarea şi modernizarea satului din multe puncte de vedere . În centul comunei se află Primăria, în faţa căreia străjuieşte din anul 1937 monumentul eroilor patriei şi imediat, apare localul Oficiului P.T.T.R..

Obiective turistice - monumentele istorice cu valoare naţională şi internaţională

Gara Ghika-Comaneşti

Construită de Dimitrie Ghika în anul 1892.

- Monument istoric, Palatul Ghika-Comăneşti a fost construit în anul 1880, în stilul baroc târziu, de meşteri italieni. În anul 1988, palatul a fost transferat Muzeului judeţean, care a organizat, într-o aripă, expoziţia etnografică şi de artă populară din zona Trotuş, deschisă în 1989, iar în anul 1995 expoziţia de artă plastică românească contemporană. Colecţia cuprinde obiecte privind ocupaţiile tradiţionale din zona Trotuş şi obiceiurile de iarnă din aceeaşi zonă, meşteşuguri, industria,etc.

Biserica ortodoxa cu hramul Sf.Spiridon - la poalele Dealului Cetăţuia construită în anii 1810-1815 de către Căminarul Spridon, în timpul domniei lui Scarlăt Calimachi.

Biserica ortodoxa cu hramul Sf.Neculai - Leorda, construită din lemn în anul 1751 şi mărită în anul 1901.

Biserica ordodoxa "Naşterea Maicii Domnului"

- Lăloaia, construită între anii 1908-1928 cu întreruperi din cauza primului război mondial.

Preview document

Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 1
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 2
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 3
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 4
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 5
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 6
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 7
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 8
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 9
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 10
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 11
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 12
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 13
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 14
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 15
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 16
Pensiunea agroturistică Pochi - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Pensiunea Agroturistica Pochi.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?