Pensiunea agroturistică Pochi

Extras din referat

1. Denumirea agentului economic
Descrierea pensiunii
Pensiunea se afla situata in comuna Asau la 15 km de orasul Comanesti. Pensiunea se afla intr-o zona care ofera cele mai bune conditii de petrecere a timpului liber. Mai ofera posibilitatea de a practica schiul , sanius, bob si alte posibilitati de a profita de placerile iernii. Vara, pensiunea poate oferi drumetii in aer liber pe munte, organizeaza excursii pentru vizitarea monumentelor istorice din zona.
Pe valea mijlocie a Trotusului, la poalele muntilor Ciucului si Tarcaului din Carpatii Orientali, la capatul de apus al Depresiunii Darmanesti-Comanesti, se afla asezata comuna Asau, centru minier si forestier. Strajuita de o parte si de alta de munti inalti, situata intr-o regiune sub-alpina insorita si ozonata puternic, prin relieful ei si decorul montan vesnic verde si cerul sau linistitor, cu rasarituri si apusuri de soare admirabile , comuna Asau prezinta privelisti din cele mai incantatoare. 
Comuna Asau este asezata in partea de vest a judetului Bacau, la o distanta de 63 km de orasul Bacau, la 25 km de orasul Tg. Ocna la 15 km de orasul Comanesti. 
Se intindespre nord pe o lungime de aproape 40 km, de o parte si de alta a apei Asaului, iar spre sud pe o latime de 8 km, de o parte si de alta a soselei comunale si nationale dintre Goiasa si Comanesti. 
Ca marime teritoriala, comuna se intinde pe o suprafata de 27.000 ha. 
Reteaua hidrogafica este si ea bogata reprezentata prin cele tei ape ce strabat comuna din toate partile: Trotusul pe o lungime de 8 km, Apa- Asaului pe 38 km si Ciobanusul pe 28 km. 
DRUMURI DE ACCES
Linia C.F.R. Gimes-Adjud(50) si D.N.(12A) insotesc fidel valea Trotuslui, traversand-o cand pe o parte cand pe alta. Drumul national recent modernizat, prezinta un traseu deosebit de frumos cu privelisti montane incantatoare. Pe Soseaua nationala din centrul Asaului recent asfaltata intalnim magazinul de desfacere a produselor mestesugaresti, dispensarul medical, clubul 6 August, complexul comercial, toate acestea dovedind ridicarea si modernizarea satului din multe puncte de vedere . In centul comunei se afla Primaria, in fata careia strajuieste din anul 1937 monumentul eroilor patriei si imediat, apare localul Oficiului P.T.T.R..
Obiective turistice - monumentele istorice cu valoare nationala si internationala
Gara Ghika-Comanesti
Construita de Dimitrie Ghika in anul 1892. 
- Monument istoric, Palatul Ghika-Comanesti a fost construit in anul 1880, in stilul baroc tarziu, de mesteri italieni. In anul 1988, palatul a fost transferat Muzeului judetean, care a organizat, intr-o aripa, expozitia etnografica si de arta populara din zona Trotus, deschisa in 1989, iar in anul 1995 expozitia de arta plastica romaneasca contemporana. Colectia cuprinde obiecte privind ocupatiile traditionale din zona Trotus si obiceiurile de iarna din aceeasi zona, mestesuguri, industria,etc.
Biserica ortodoxa cu hramul Sf.Spiridon - la poalele Dealului Cetatuia construita in anii 1810-1815 de catre Caminarul Spridon, in timpul domniei lui Scarlat Calimachi.
Biserica ortodoxa cu hramul Sf.Neculai - Leorda, construita din lemn in anul 1751 si marita in anul 1901.
Biserica ordodoxa "Nasterea Maicii Domnului"
- Laloaia, construita intre anii 1908-1928 cu intreruperi din cauza primului razboi mondial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea Agroturistica Pochi.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!