Parc Copou

Extras din referat Cum descarc?

Parcul Copou a inceput sa fie amenajat pe la anii 1833 - 1834, insa aspectul unei gradini moderne este dat de Mihalache Sturza. In parc se gaseste cel mai vechi monument din Romania : Monumentul Legilor Constitutionale cunoscut ca Obeliscul cu lei realizat de Mihail Singurav, in 1834, dupa un proiect al lui Gheorghe Asachi. Coloana din piatra inalta de 15 metri si grea de 10 tone ,sustinuta de patru lei, simbolizeaza cele patru puteri europene care au recunoscut independenta Tarilor Romane. In centrul parcului Copou, langa teiul lui Eminecu, se regaseste bustul lui Eminescu cat si bustul vechiului sau prieten Ion Creanga ridicat in 1932. Mai tarziu a fost ridicata Aleea << Junimea >> cu busturile din bronz ale membrilor sai.
In iunie 1984 langa Teiul lui Eminescu s-a deschis un muzeu, omagiu adus genului poetului. Planurile au fost realizate de arhitehtul Virgiuliu Onafrei, muzeul fiind inaugurat in 1989, la centenarul mortii poetului.
Iasul reprezinta un oras unde populatia tanara este predominanta in marea majoritate a timpului; exceptie facand cele trei luni de vacanta de vara. Odata parcul reamenajat conform obiectivelor, tinerii vor putea parasi calculatoarele, televizoarele si petrece mai mult timp in aer liber, astfel atingandu-se si scopul proiectului.
Reamenajarea parcului Copou are drept obiectiv principal diversificarea si cresterea locurilor de recreere, dorind sa includa toate categoriile de varsta intr-o proportie mai mica sau mai mare. Astfel in functie de conditiile meteorologice si de bugetul alocat, schimbarile de proportie partiala din cadrul parcului ar trebui incheiate in mai 2008.
Grupul tinta a proiectului din cadrul parcului este reprezentat de populatia tanara. Alegem aceasta categorie de populatie deoarece consideram ca acestea ar trebui sa-si petreaca mai mult timp in aer liber avand preocupari mult mai sanatoase si interesante decat internetul, jocurile pe calculator, televizorul, etc. In acest mod, tinerii ar fi mult mai relaxati, ar evita violenta la care sunt supusi de mass-media si ar putea cunoaste in acelasi timp anumite obiective turistice si culturale care le-ar putea imbogati cunostintele. Un alt avantaj pentru grupul tinta ar fi acela ca tinerii si-ar putea face prieteni, singuratatea si comunicarea reprezentand adevarate probleme pentru acestia, ar putea schimba cunostinte ,opinii, idei cu referire la diferite domenii.
Vom aduce parcului Copou urmatoarele schimbari pentru reamenajare : cinema in aer liber, teren de tenis si patiserie.
Amenajarea parcului va incepe prin constructia patiseriei, obiectiv ce va atrage grupul tinta prin produsele de buna calitate, proaspete si la preturi accesibile. Realizarea acestui prim obiectiv va dura un an si o luna. Aceasta activitate poate fi impartita in functie de durata fiecarei operatiuni astfel :
- elaboratea schitei de catre arhitect (1 luna);
- construirea fundatiei si a scheletului cladirii (2 luni);
- edificarea propriu-zisa a cladirii (3 luni);
- finisarea lucrarilor de constructie (montarea geamurilor, usilor, acoperisului, izolare termica) (1 luna);
- racordarea la energie electrica (1 luna);
- efectuarea instalatiilor tehnico-sanitare (2 luni);
- amenajarea functionala a interiorului (3 luni).
In ceea ce priveste celelalte doua obiective, respectiv terenul de tenis si cinematograful vom aloca o durata de 3 luni pentru realizarea acestora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Parc Copou.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!