Orientare Turistica

Cuprins referat Cum descarc?

1. TURISM 
2. FORME DE RELIEF 
3. ECHIPAMENTUL NECESAR IN DRUMETIILE MONTANE
4. HARTII TURISTICE SI MARCAJE TURISTICE
5. ORIENTAREA SPORTIVA
6. TRASEE TURISTICE REALIZABILE IN JUDETUL ARAD


Extras din referat Cum descarc?

TURISMUL
Drumetia Montana este una din cele mai vechi forme de turism practicata de oameni si consta in deplasarea prin forte proprii intr-un teren accidentat. Turistul isi transporta tot ce are nevoie pentru reusita excursiei si face apel doar la capacitatile sale pentru a rezolva diversele robleme pe care le poate intalnii. Numeroase definitii s-au dat turismului, in functie de aspectele urmarite de unii sau alti autori dar , prin turism se intelege deplasarea intr-o regiune in scopul recreeri , cunoasterii sau observatiei a unor forme de relief ,fenomene naturale sau obiective realizate de om. Deplasarea in regiunea vizata se poate face cu ajutorul unor mijloace de transport sau perpedes. Turismul montan sau drumetia Montana, presupune deplasarea turistului intr-o regiune Montana, din diverse motive, indifferent de anotimp, fara a face apel la mijloace tehnice de deplasare.
Prin termenul de potential turistic se intelege totalitatea elementelor natural sau artificial care pot atrage atentia turistilor. Ca atare , exista un potential natural ce cuprinde doar creatii ale naturii , precum un potential antropic ca rezultat al prezentei si activitatii omului .
Potentialul natural poate fi clasificat in mai multe categorii, In functie de natura elementelor constituent. Din randul acestor categorii amintim:
- structuri geologice interesante
- forme sau microforme de relief
- fenomene meteorologice
- Ariile protejate
FORMELE DE RELIEF
Relieful desemneaza totalitatea denivelarilor scoartei terestre, rezultate prin interactiunea agentiilor endogeni cu cei exogeni , si in functie de geneza si anume caracteristici exista forme majore de relief si forme derivate de relief.
Format prin interactiunea dintre doua categorii de forte care au in acelasi timp si o activitate contradictorie ,muntii se pot clasifica in dupa geneza ,in munti vulcanici, munti de cutare. Altitudinea conventional de la care incep muntii este 600-700m , dar exista si exceptii Muntii Zarandului au altitudini ce depasesc cu putin 500m I multe zone.
Relieful vulcanic -este specific unitatilor vulcanice care, in ansamblul Carpatilor ,apar pe rama interna a Carpatilor Orientali ,catre Transilvania, sub forma a doua grupe principale.O grupa prezinta altitudini mai mici iar muntii au in general o forma conica.O alta grupa etaleaza altitudini mai mari -2100m- iar peisajul cuprinde o serie de platouri vulcanice dominante de conuri mai mult sau mai putin erodate.
Relieful carstic- rezulta prin dizolvarea calcarului in prezenta acidului carbonic si precipitarea carbonatului de calciu in conditii de saturatie. Formele caracteristice carstului sunt grupate in doua: exocarst si endocarst. Cele mai lungi chei din tara noastra sunt cele ale Carasului , urmate indeaproape de cele ale Nerei , ambele fiind situate in banat.
Relieful dezvoltat-pe conglomerate . Datorita diferentelor de duritate apare o eroziune diferentiata care da nastere unor forme de relief cu aspect bizar, cunoscute sub denumirea de babele, mosi, sfincsi, tigai, ace, turnuri, etc. Altfel de forme de relief apar in perimetrul muntilor Bucegi, Ceahlaul, Ciucas etc. massive care se bucura de o circulatie turistica mare.
Relief glaciar- cu peste 10000 de ani in urma zona inalta a Carpailor romanesti a fost ocupata de ghetari montani care, prin puterea mare de eroziune , au dat nastere acestei relief derivate.Situat la altitudini mai mari de 1400-1500m , relieful glaciar este characteristic Carpatilor Meridionali , mai ales Muntilor Retezat , Parang, Fagaras,Godean,Tarcu etc. 
Lacurile glaciare -raman insa in central atentiei oricarui drumet care se aventureaza in zona glaciara a unui munte inalt. 
ECHIPAMENTUL PENTRU DRUMETIA MONTANA
Calitatea si complexitatea echipamentului a conoscut o evolutie rapida in ultimile decenii datorita aportului tehnicii si competitiei dintre producatori. E foarte important ca, echipamentul de drumetie sa fie de calitate si sa fie complet, echipament fara de care nu trebuie sa lipseasca in orice fel de drumetie. Numarul pieselor si complexitatea echipamentului depinde de ceea ce dorim sa facem si de anotimpul in care circulam pe potecile muntiilor. Una dintre cea mai importanta piesa a echipamentului este, bocancii, deoarece prin intermediul lor interactionam fizic cu mediul dur al muntelui, deasemenea bocancii trebuie sa fie : rezistenti, impermeabil, usor, comod, sigur si util.


Fisiere in arhiva (1):

  • Orientare Turistica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!