Organizarea evenimentelor in turism

Extras din referat Cum descarc?

In zilele noastre, evenimentele constituie un instrument indinspensabil al comunicarii de marketing, forta lor izvorand din contactul nemijlocit intre oameni.
In turism si in speta in turismul rural evenimentele care se pot organiza sunt de doua feluri: evenimente pentru mass-media si agentiile de turism si pentru grupurile de turisti
Fie ca e vorba de unul sau de altul ambele trebuie sa tina cont de cateva caracteristici si anume: grupul tinta - cine participa la eveniment, ce se doreste sa se obtina de la participantii la evenimentul nostru, la ce se astepta si cu ce este obisnuit grupul-tinta.
Trebuie transformat un grup-tinta abstract in participanti cu totul concreti.
Trebuie avut in vedere ca omogenitatea unui grup-tinta este intodeauna relativa, indiferent ca avem de-a face cu jurnalisti, managerii agentiilor de turism, directorii de programe din agentiile de turism sau chiar turisti.
Asadar daca organizam un eveniment pentru jurnalisti si agentiile de turism acesta va fi strict pentru informare si promovare, iar daca evenimentul este organiyat pentru grupurile de turisti acesta va fi cu totul diferit, dar cu toate acestea va trebui sa atinga tot acleasi puncte precizate in schema de mai sus si anume:
Ce se doreste sa se obtina de la participanti: 
- sa aducem la cunostinta participantilor o noutate - informatie;
- sa-i pregatim emotional in vederea unei anumite situatii - emotie; 
- sa-i motivam pentru noi sarcini si provacari - motivatie; 
- sa-i provocam o anumita actiune.
Acestea sunt cele patru misiuni clasice ale comunicarii in cadrul unui eveniment. In practica, ele nu sunt dozate separat, efectul maxim obtinadu-se doar prin combinarea lor.
De exemplu informand jurnalistii si managerii agentiilor de turism si tur-operatorilor din Europa Centrala si Europa Nordica(tari precum: Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda) despre produsul turistic "Defileul Dunarii" prin intermediul unor serbari, spectacole folclorice, drumetii, activitati de agrement captivante, realizate


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea evenimentelor in turism.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!