Organizarea Activitatii Turistice in Republica Moldova

Extras din referat Cum descarc?

Istoria turismului din Republica moldova cunoaste o perioada relativ scurta, incepind cu declaratia independentei din 1991, se poate vorbi despre o etapa incipienta a dezvoltarii turismului. In ultimii 10 ani, evolutia circulatiei turistice in Republica Moldova manifesta o tendinta relativa de reducere a numarului de vizitatori, ca rezultat al efectelor negative din sfera economico-sociala a tarii. In pofida faptului ca numarul total al vizitatorilor s-a redus de la 140,4 mii in anul 1993 pana la 115,9 mii in anul 2002, se observa totusi o tendinta de crestere a acestui indicator incepand cu anul 1999. Astfel, numarul turistilor in anul 2002 a crescut cu 55,5 mii in comparatie cu anul 1998. 	Evolutia circulatiei turistice in cadrul turismului international organizat reflecta aceeasi tendinta. In perioada anilor 1995 - 2002 atat sosirile, cat si plecarile de vizitatori, sunt in descrestere. Una dintre cauzele reducerii numarului de vizitatori sositi in Republica Moldova a fost generata de schimbarile conjuncturale pe pietele turistice si de lipsa investitiilor in infrastructura turistica a tarii. Marketingul a fost, de asemenea, neglijat, Republica Moldova nefiind astfel promovata eficient pe pietele turistice internationale. In anul 2002 numarul de vizitatori s-a majorat ca urmare a modernizarii Aeroportului International Chisinau, cresterii capacitatilor de cazare, a numarului de rute si companii aeriene.
Incepand cu anul 1998, numarul strainilor veniti in Republica Moldova s-a aflat pe o panta ascendenta, atingand 25 000 in 2004, majoritatea proveniti din Rusia, Ucraina si Romania. Totodata, numarul moldovenilor plecati peste hotare in 2004, aproape ca s-a dublat fata de anul 1997, depasind cifra


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea Activitatii Turistice in Republica Moldova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Rodica Minciu - ,,Economia turismului", editura Uranus.
2. O. Snak - ,,Economia turismului"
3. www.ase.ro
4. www.turism.md
5. www.tourismguide.ro


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!