Olanda - Cinci elemente specifice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

ELEMENTE SPECIFICE TARII

1.Lalele, lalele

In Olanda functioneaza o mie de institutii si activitati de notorietate mondiala. Este important de stiut ca Olanda produce 70% din productia mondiala de bulbi. Aici functioneaza Sectia de Bulbicultura a Universitatii Agronomice din Wagemingen, Centrul International de Bulbicultura, Asociatia Regala a Bulbicultorilor, Asociatia Olandeza a Exportatorilor de Bulbi, Bursa Bulbilor. La Limmen a fost infiintat Muzeul -Hortus Bulborum-, unde sint adunate specii si hibrizi de plante bulboase. Aici pot fi vazute soiuri datind din 1595 sau soiul Zomerschoon, din timpul tulipomaniei (1634-1637). De asemenea, in 1949, la initiativa bulbicultorilor din regiunea Lisse, s-a infiintat forul Keukenhof (intre Haarlem si Leyde), o mare expozitie de plante bulboase, unde vedetele consacrate sint lalelele. Anual, pe o suprafata de 28 de hectare sint plantati 6-7 milioane de bulbi in diferite variante de prezentare. Perioada de vizitare, sint: 15 aprilie-30 mai. Acest eveniment expozitional a devenit un veritabil punct de atractie turistica, cu peste 1 milion de vizitatori anual.

2.Red district, cartierul felinarelor rosii

Cartierul felinarelor rosii, Red District din Amsterdam, este probabil cel mai faimos loc xxx legal de pe planeta. Localizat in cartierul Wallen, cu istorie trasata inca din secolul 13, vitrinele caselor de pe malul canalului de aici nu ofera haine sau altfel de articole, ci fete, extrem de frumoase (pe care insa este interzis sa le fotografiezi, altfel riscind sa iti fie confiscata camera foto), venite din toate colturile lumii, pentru a practica aici cea mai veche meserie din lume.

Insa lucrurile ar putea sa se schimbe in viitorul apropiat in acest cartier al libertatii sexuale neingradite, deoarece guvernul olandez planuieste numeroase modificari. Prostitutia a fost mereu centrul cartierului rosu, insa de abia in secolul al 18-lea au aparut fetele din vitrina, un secol in care Amsterdam devenise un port marin extrem de agitat, iar grupurile de marinari erau des intalnite in aceasta zona.

In prezent, o mica parte din cartier, ca urmare a deciziilor de "curatare" a zonei, a fost inchisa in favoarea unor buticuri chic, ce prezinta creatiile vestimentare ale diferitilor designeri olandezi, initiativa care este extrem de controversata.

Pentru moment insa, doar o fractiune insesizabila a fost transformata, iar asezaminte cu istorie in cartierul rosu, precum Banana bar, unde esti servit de chelnerite topless sau teatrul Casa Rosso, pentru o altfel de experienta scenica, sunt inca pline de succes si isi asteapta noapte de noapte turistii.

3.Coffee shops

Multi turisti viziteaza Amsterdamul pentru a se bucura de o atitudine mai libertina fata de droguri, de exemplu. Este adevarat ca vinderea marijuanei si a hashish-ului s-a legalizat. Le poti cumpara in celebrele Coffee Shops. Din nefericire, spre detrimentul celorlalti, unii turisti profita de aceasta libertate si cred ca nu vor fi luati la raspundere pentru faptele lor. in ultimii ani, orasul a depus eforturi considerabile in a impiedica asemenea abuzuri si de a-si mentine in acelasi timp atmosfera comoda si placuta. E important sa faceti distinctia intre expresiile Coffee Shop si Cafe, care se traduc in limba romana prin acelasi cuvant: cafenea. Prima expresie denota un loc in care este permis sa fumezi droguri, iar a doua, un loc unde poti servi o ceasca de cafea sau un pahar de bere.

De la 1 iulie 2008, Olanda a fost nevoita sa intre in randul tarilor din Uniunea Europeana, care interzice fumatul in baruri si restaurant. Cu toate acestea, amatorii de marijuana isi vor putea practica in continuare viciul. Coffee shop-urile pot vinde tigari de cannabis, cu conditia sa nu fie amestecat cu tutun, caz in care risca o amenda de 2400 de euro. in plus, clientii au la dispozitie narghilele

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Olanda - Cinci elemente specifice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 150 cuvinte
Nr caractere:
5 977 caractere
Marime:
15.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
turism, olanda, lalele, atractii specifice
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!