Obiective Turistice din România

Extras din referat Cum descarc?

Despre Barajul Siriu
Barajul Siriu se deschide in fata vizitatorilor drept o intindere de apa fara margini; Lacul Siriu este unul de acumulare, lac artificial si este amplasat pe cursul superior al Buzaului. Amenzajarea acestuia s-a terminat in anul 1985 si se desfasoara pe o lungime de 10 km; scopul pentru care acesta a fost construit a fost producerea de energie electrica in hidrocentrala care se intinde pe o suprafata de 500 m; acesta este un baraj de pamant (in compozitia lui intra: miez de argila, roca si sterilc) asezat intre masivul Podul Calului si masivul cu acelasi nume, Masivul Siriu pe raul Buzau. Ca urmarea a aparitiei barajului pe harta zonei, a fost necesar ca drumului national DN 10 sa ii fie schimbata ruta; ba mai mult, s-au construit nenumarate viaducte pentru a se ocoli lacul Siriu. Zona de la Barajul Siriu este una din zonele in care omul si natura au lucrat impreuna la crearea unui peisaj cu adevarat minunat care duce la incantarea ochiului fiecarui vizitator; aici apele buzaului se scalda in linistea lacului strajuit din toate partile de padurile locului. 10 km ne despart de Viaductul Giurca, viaduct ce se intinde pe o distanta de 276 m si isi gaseste sprijinul pe piloni de sustinere inalti de 46 m. Viaductul este calea catre Cascada Pruncea, cascada situata la distanta de 5 km de Siriu; pe timp de vara, turistii se racoresc in apele cascadei si curajosii, fac aici o baie chiar si mai la inceputul toamnei. Cararile salbatice ale padurii lasa sub privirea curiosilor si iubitorilor de natura peisaje cu adevarat deosebite si ne duc catre sat; aici o localnica a amenajat un mic muzeu in casa parinteasca. Barajul Siriu este o destinatie nemaipomenita pentru pescarii inraiti. Apele acestea ascund specii de pesti cum ar fi: caras, scobar, crap, clean si pastrav. Si daca pescarii ajung aici cu familia, nici acestia nu se vor plictisi pentru ca aici se poate face plaja sau plimbari cu pluta pe apele lacului. Ba mai mult, langa Barajul Siriu se gaseste ministatiunea Baile Siriu, ce dispune de izvoare termale, feroase, putin bogate in bicarbonat, cloruri sodice, sulf si foarte putin mineralizate.
Despre Cazinoul din Constanta Anul in care a debutat constructia cazinoului este 1909 si aceasta a tinut vreme de un an si cateva luni, fiind inaugurat in anul 1910, luna august. Locul in care acesta este amplasat este Bulevardul Regina Elisabeta pe faleza Constantei. Pe spatiul pe care acesta a fost contruit, in urma cu cativa ani, mai exact in perioada 1880-1902 a existat aici o constructie ridicata din lemn si menita sa adaposteasca spectacolele de teatru, diverse baluri, dar si spectacole dedicate turistilor.
In prima faza, planurile arhitecturale sunt desenate de arhitectul Petru Antonescu; acesta schiteaza o cladire in stilul arhitectonic de inspiratia traditiei artei romanesti. Aceste planuri sunt insa schimbate dupa ce se toarna fundatia cladirii, constructia si proiectarea acesteia fiind cedate unui arhitect de origine franceza, pe numele sau D. Renard; acesta renunta la motivele arhitecturale de origine romaneasca si incarca si mai mult decorurile cladirii. Cazinoul sfarseste prin a fi construit cu influente cosmopolitane, infumente asemeni cazinourilor construite in aceeasi epoca. Cazinoul era reprezentat de o sala de paianta ce se bucura la interior de pereti captusiti cu scanduri vopsite cu ulei, cladirea fiind impartia in fel si chip:
- o sala destinata dansului
- 2 sali impunatoare de lectura
- deja celebra "terasa de pe malul marii"
In vecinatatea salii de dans se urmareste construirea unui pavilion de comunicare cu primul. Anul 1891, in timpul iernii, o furtuna uriasa de zapada distruge o importanta parte din acoperis dar si o parte din fatada, scotand astfel in evidenta nesiguranta si subrezimea cladirii in fata intemperiilor naturii. Astfel, in anul 1892 se hotaraste la nivelul consiliului judetean ca respectiva cladire sa fie demolata si primarul de atunci, Al. Belik ia hotararea de a organiza un santier in regim propriu pentru a reconstrui cazinoul incepand cu aprilie 1892. La inceput, proiectarea acestuia s-a facut la nivel de monument si a fost prevazuta cu o sala de teatru cu scena, loje pe laturile acesteia si o sala de bal cu dimensiuni impresionante. Insa, pe masura ce timpul trece proiectul isi piere din maretie; astfel, se constata existenta unei sali de dans cu culoar astfel incat se ia decizia de a renunta la construirea uneia noi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Obiective Turistice din Romania.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!