New York

Extras din referat Cum descarc?

Orasul New York (cu numele oficial "The City of New York", colocvial New York City, prescurtat NYC) este cel mai populat oras din Statele Unite, zona sa metropolitana fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume. 
Este situat in statul New York, prescurtat NY (a nu se confunda!) si are statutul de cel mai mare oras al Statelor Unite inca din 1790, fiind de asemenea si primul oras capitala al statului si locul de numire a lui George Washington ca primul presedinte al Statelor Unite. De mai bine de un secol a fost unul din centrele mondiale importante de comert si finante. 
New York este de asemenea considerat unul din cele mai importante orase din lume datorita influentei sale globale din mass-media, educatie, divertisment, arta si moda. Orasul este de asemenea si un centru important al afacerilor externe,gazduind sediul Organizatiei Natiunilor Unite.
ISTORIC
Regiunea era locuita de cca. 6.000 nativi americani lenapi, in momentul descoperirii sale in 1524, de catre Giovanni de Verrazzano, un explorator italian, in seviciul coroanei franceze, care a denumit-o ,,Nouvelle Angouleme" (Noul Angouleme). Instalarea europeana a inceput odata cu fondarea unei asezari olandeze in 1614 ce se ocupa cu comertul de blanuri, denumita mai tarziu ,,Nieuw Amsterdam" (Noul Amsterdam), situata in sudul Manhattanului. Directorul-general colonial, olandezul Peter Minuit, a cumparat insula Manhattan mai tarziu in 1626, oferind in schimb 60 guilderi (denumirea monedelor de aur olandeze). Legenda, acum recunoscuta ca fiind falsa, sustinea ca Minuit ar fi cumparat zona cu margele din sticla valorand 24$.
In 1664, orasul a fost cucerit de catre englezi si redenumit New York, dupa Ducele englez de York si Albany.
La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Anglo-Olandez, Olanda a capatat controlul asupra insulei Run (care la acea vreme avea o mai mare importanta), in schimb Anglia obtinand New York-ul. Pana in anul 1700, populatia lenapilor a scazut la 200.
Importanta New York-ului ca port comercial a crescut in timpul stapanirii engleze. Universitatea de la Columbia a fost infiintata in 1754, pe timpul regelui George al II-lea. Orasul a devenit locul de desfasurare a mai multor lupte importante cunoscute sub numele de Campania de la New York, in timpul Razboiului de Independenta american. Congresul Continental s-a intalnit mai tarziu in New York, iar in 1789 a fost numit primul presedinte al Statelor Unite, George Washington, la Federal Hall, Wall Street.
In timpul secolului al XIX-lea, orasul a fost transformat intens, datorita imigrarii si dezvoltarii. In anul 1835 New York-ul intrecuse deja demografic Philadelphia, devenind astfel cel mai mare oras din America.
ASEZARE
Orasul New York este situat in nord-estul Statelor Unite ale Americii, si in sud-estul Statului New York, la aproximativ jumatatea distantei dintre Washington D.C. si Boston.
Zona de la gura raului Hudson, ce se varsa in Oceanul Atlantic, a ajutat orasul sa cresca in importanta din punct de vedere al comertului. O mare parte a New York-ului este construita pe cele trei insule ale Manhattanului, Staten Island si Long Island, astfel suprafata sa fiind dispersata, ajutand la cresterea densitatii.
Raul Hudson, curge prin Valea Hudson si Golful New York. Intre orasul New York, si Troy (un orasel din New York), raul se transforma intr-un estuar.Hudson separa orasul de New Jersey. East River curge din Long Island Sound si separa The Bronx si Manghattan de Long Island. Raul Harlem, ce se afla intre East River si raul Hudson, separa Manhattan de The Bronx.


Fisiere in arhiva (1):

  • New York.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!