Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti, cu sediul central in Palatul Sutu se afla situat in preajma "kilometrului zero" al Romaniei pe Bd Bratianu nr.2, in somptuoasa resedinta a marelui postelnic C. Grigore Sutu, ridicata la 1833, de arhitectii Johan Veit si Konrad Schwink.

Muzeul Municipiului, infiintat in 1921, are un patrimoniu de peste 400.000 de obiecte a caror tipologie diversificata surprinde profilul asezarii de-a lungul secolelor, din erele preistorice pana in prezent, atestand fapte, evenimente, portrete de personalitati care dau continut memoriei orasului.

Silueta palatului - neogotic in exterior - se caracterizeaza prin patru turnulete poligonale,

amplasate cate doua, pe partile laterale (la nord si la sud).

Interiorul a fost decorat prin contributia sculptorului roman de origine germana, Karl Storck; acesta a ales sa utilizeze ornamente de factura neoclasica. Transformarile initiate de el, in spatiul interior al Palatului, constau in deschiderea a trei arcade si instalarea unei scari monumentale, cu doua brate, iar pe peretele de fundal, in montarea unei enorme oglinzi venetiene surmontate de portretul in medalion al Irinei Sutu.

Prezentarea muzeului cuprinde:

SALA I

Cladirile, elementele de urbanism pastrate din secolul al XIX-lea, structurile ambientale si decoratiunile interioare, piesele de mobilier, micile obiecte decorative, elementele vestimentare, documentele, scrierile, relatarile calatorilor straini - toate ajuta astazi la reconstituirea imaginii Bucurestilor de odinioara.

Prima sala a muzeului reconstituie un tipic salon bucurestean din secolul XIX, conform documentelor de epoca; sunt evocate personalitati ale familiei Sutu: Costache, mare postelnic, fiul sau senatorul Grigore Sutu si sotia senatorului, Irina Sutu, fiica marelui bancher Hagi Moscu.

Sectiunea de Arta a Muzeului de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti se afla in Palatul Sutu si contine arhiva de desene, gravuri, scrieri referitoare la orasul Bucuresti.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
857 cuvinte
Nr caractere:
5 172 caractere
Marime:
14.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
muzeu, turisti, arta
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!