Monografia turistică a Greciei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Grecia apartine Europei de Sud, Peninsulei Balcanice, iar datorita instabilitatii si a numeroaselor interese ale marilor puteri, era considerata "butoiul cu pulbere" al Europei. Mai este numita si Republica Elena. Limite si vecini: in N - Bulgaria, Macedonia si Albania, in E - Marea Egee, in S - Marea Mediterana, in V - Marea Ionica. Relieful este predominant muntos, atat in zona peninsulara, cat si la nivelul insulelor. Campiile sunt reduse ca suprafata dezvoltandu-se in zona litorala si in partea nordia - Campia Salonic si Campia Tessaliei.

Grecia are ca forma de guvernamant republica parlamentara, limba vorbita este limba greaca. Tara cuprinde 13 regiuni administrative care se impart in 51 de nome (prefecturi).

Dezvoltarea economico-sociala. PIB/loc in 2010 a fost de 30.200$. Populatia este de 11 mil locuitori. Rata somajului din Grecia a inregistrat un procent de 9,8% Turismul asigura 15% din venitul intern brut. Rata inflatiei 4.5% in 2010 si 1.2% in 2009.

Grecia ofera statiuni agitate, peisaje stancoase, plaje ascunse, orase antice si valori culturale. Fiecare insula ofera un amestec de minunatii pe care nu se pot fi ratite. Insa frumusetile Greciei nu se datoreaza numai insulelor sale. Toata tara este un intins si prietenos litoral, dar si cu relief muntos in mare parte.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monografia Turistica a Greciei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
850 cuvinte
Nr caractere:
4 944 caractere
Marime:
16.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
monografie, grecia
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Rodica Minciu
Sus!