Monografia turistică a Greciei

Extras din referat

Grecia apartine Europei de Sud, Peninsulei Balcanice, iar datorita instabilitatii si a numeroaselor interese ale marilor puteri, era considerata "butoiul cu pulbere" al Europei. Mai este numita si Republica Elena. Limite si vecini: in N - Bulgaria, Macedonia si Albania, in E - Marea Egee, in S - Marea Mediterana, in V - Marea Ionica. Relieful este predominant muntos, atat in zona peninsulara, cat si la nivelul insulelor. Campiile sunt reduse ca suprafata dezvoltandu-se in zona litorala si in partea nordia - Campia Salonic si Campia Tessaliei.
Grecia are ca forma de guvernamant republica parlamentara, limba vorbita este limba greaca. Tara cuprinde 13 regiuni administrative care se impart in 51 de nome (prefecturi).
Dezvoltarea economico-sociala. PIB/loc in 2010 a fost de 30.200$. Populatia este de 11 mil locuitori. Rata somajului din Grecia a inregistrat un procent de 9,8%  Turismul asigura 15% din venitul intern brut. Rata inflatiei 4.5% in 2010 si 1.2% in 2009.
Grecia ofera statiuni agitate, peisaje stancoase, plaje ascunse, orase antice si valori culturale. Fiecare insula ofera un amestec de minunatii pe care nu se pot fi ratite. Insa frumusetile Greciei nu se datoreaza numai insulelor sale. Toata tara este un intins si prietenos litoral, dar si cu relief muntos in mare parte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografia Turistica a Greciei.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!