Modalitati de Dezvoltare Durabila a Comunitatii Gazda

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Turismul durabil acopera toate formele si activitatile din industria ospitalitatii, incluzand turismul conventional de masa, turismul cultural, turismul de afaceri, turismul rural, turismul de croaziera, turismul religios si turismul sportiv, turismul urban. Procesul de orientare catre durabilitate trebuie sa fie, in mod normal, coordonat la nivel national de catre factorii guvernamentali si sustinut de factori locali, la nivelul comunitatilor.
Durabilitatea, pentru turism la fel ca si pentru alte industrii, are trei aspecte independente: economic, social-cultural si de mediu. Scopul realizarii unui turism durabil trebuie sa fie subordonat planurilor nationale si regionale de dezvoltare economica si sociala. Actiunile pot acoperi scopuri economice (cresterea veniturilor, diversificarea si integrarea activitatilor, controlul, potentarea si zonarea dezvoltarii), scopuri sociale (ameliorarea saraciei si a inegalitatii distributiei veniturilor, protectia patrimoniului socio-cultural indigen, participarea si implicarea comunitatilor locale) ori scopuri ecologice (protejarea functiilor ecoturismelor, conservarea si utilizarea durabila a biodiversitatii). Unii specialisti prefera sa vorbeasca despre dezvoltarea durabila a turismului, mai degraba decat despre un turism durabil, primul referindu-se la toate aspectele dezvoltarii, iar al doilea la unele aspecte si componente ale turismului - cum ar fi transportul aerian la mare distanta care pot pur si simplu sa nu fie durabile, in conditiile tehnologiilor actuale, chiar si cu utilizarea celor mai bune practici.
Implementarea politicilor si planurilor turistice reprezinta o responsabilitate atat a guvernului, cat si a sectorului privat. Sectorul public raspunde de stabilirea tacticii, planificarii si cercetarii, realizarea infrastructurii de baza, dezvoltarea anumitor atractii turistice, stabilirea si administrarea normelor de oferire a facilitatilor si serviciilor, stabilirea masurilor de administrare si valorificare a teritoriului si de protectie a mediului inconjurator, stabilirea standardelor pentru pregatirea si perfectionarea in domeniul turismului, mentinerea sanatatii si securitatii publice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modalitati de Dezvoltare Durabila a Comunitatii Gazda.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!