Manastirile din Nordul Moldovei si Nordul Olteniei

Extras din referat Cum descarc?

ROMANIA - PREZENTARE GENERALA
Vechi regat al dacilor, colonizat de romani in secolul al II-lea d.Chr., situat in Europa de sud-est, Romania pastreaza si astazi marturii unice despre prezenta romana, indeosebi in ceea ce priveste limba sa neolatina. 
Actualmente, Romania are o suprafata de 238.391 kmp, o populatie de aproximativ 22 mil. locuitori, dintre care 89,5% romani (la recensamantul din 2002) si capitala la Bucuresti. Din punct de vedere administrativ este impartita in 41 judete cuprinse in noua vechi provincii istorice (Maramures, Bucovina, Moldova, Transilvania, Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea). 
Parcurgand teritoriul Romaniei, in afara de bogatia peisajului si a creatiilor populare pe care le poate admira in drumetiile sale, calatorul va lua contact si cu obiceiurile si ritualurile poporului roman, participand chiar nemijlocit la unele manifestari de sarbatoare, de ruga la biserica, de botez, nunta sau de moarte. Deci, draga calatorule, colinda, priveste, viziteaza, dar si intreaba si analizeaza tot ce se poate vedea si auzi in jurul tau. Nu vei regreta ca ai vizitat macar si numai o parte din aceasta tara - ROMANIA.
ROMANIA - ATRACTII TURISTICE
Istoria zbuciumata a secolului trecut nu a ocolit nici Romania. Luptele din ambele razboaie mondiale, instalarea Cortinei de Fier dupa 1945, in ultimii ani ai regimului Ceausescu opresiunea dura si xenofobia, si dupa 1989, dificultatile tranzitiei, ca si neajunsurile din zona legate de infrastructura si servicii, au impiedicat o actiune eficienta de capitalizare a unui impresionant potential turistic. 
Romania poate satisface cele mai diverse gusturi ale turistilor. Varietatea formelor de relief, de la "Alpii Transilvaniei" la insoritele plaje ale Marii Negre, diversitatea vegetatiei si a faunei creeaza un climat propice turismului in orice luna a anului, atragandu-i pe cei care doresc sa se retraga in mijlocul naturii. Romania, o tara cu 45% populatie rurala, poate oferi celor care indragesc arta si cultura populara forme de viata pe care civilizatia tehnica nu le-a transformat in istorie. 
Pentru cei interesati de istorie, Imensul sanctuar de la Sarmizegetusa vorbeste despre populatia locala geto-dacica, vestigiile de la Histria vorbesc despre colonistii greci care au poposit pe coasta Marii Negre in urma cu 2500 de ani, ruinele podului construit intre 103-105 de imparatul Traian la Turnu Severin, peste Dunare, parte importanta a tehnicii antice, vorbeste despre geniul constructorilor romani. Evul Mediu romanesc este ilustrat de orasele fortificate si manastirile care reprezinta o originala sinteza intre elemente bizantine si central europene. 
Alpinistii si speologii (in Romania exista cam 11000 de pesteri), vanatorii si pescarii pasionati, iubitorii sporturilor nautice si a celor de iarna, toti pot sa-si transforme visele in realitate pe pamantul Romaniei. Cateva din cele 140 de statiuni termale nu furnizeaza doar facilitati pentru o eficienta cura medicala dar sunt si locuri cu inteles istoric. Baile Herculane si Geoagiu, spre exemplu, datand din timpul Daciei Romane, dar si destinatii favorite pentru capete incoronate ca Imparateasa Maria Tereza sau Imparatul Napoleon III. 
Pentru cei pasionati de jocurile de noroc un mare numar de cazinouri au fost deschise dupa 1989. Concertele, festivalurile folclorice, muzeele de arta si de istorie completeaza posibilitatile de recreere, odihna sau cura. In sfarsit desi nu la urma, bucataria romaneasca cu feluri exotice pentru turistii occidentali, ca si gama variata de vinuri (Romania este al cincilea producator de vin din Europa) ca si binecunoscuta tuica se adauga la lista de atractii turistice. Cei care doresc sa sa-si ia o amintire pot gasi o varietate de obiecte de arta populara: ceramica, obiecte sculptate in lemn, obiecte din piele, unele fara metal, covoare si cuverturi cu motive florale romanesti si icoane pe lemn sau pe sticla (specifice zonei), picturi naive si alte obiecte de arta. 
NORDUL MOLDOVEI


Fisiere in arhiva (1):

  • Manastirile din Nordul Moldovei si Nordul Olteniei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!