Managementul Serviciilor de Cazare in Turismul International

Extras din referat Cum descarc?

-Structuri de cazare turistica
-Lanturile hoteliere
-Managementul de lant hotelier
STRUCTURI DE CAZARE TURISTICA
Structurile de cazare turistica cuprind o multitudine de forme care pot fi clasificate pe baza unor considerente de rentabilitate, amortizare, preturi si clientela specifica in:
a) hoteliere
b) extrahoteliere
c) nepermanente
a) Structuri de cazare hoteliere
Ca termen, hotelul are un sens generic peste tot in lume, aplicandu-se la o mare varietate de tipuri de proprietate. Fiecare tara si-a stabilit propriul sistem de norme, in functie de confort, dimensiune, echipamente, varietatea si calitatea serviciilor. 
Din punct de vedere tehnico-administrativ, hotelurile pot fi clasificate in:
-hoteluri independente - ale caror caracteristici principale sunt: dimensiune mica, grad mediu de confort, gestiune familiala;
-hoteluri integrate in lanturi - care au forta promotionala ridicata si resurse financiare ce le permit patrunderea intr-o categorie superioara de confort.
In SUA criteriul de clasificare este cel al ,,pietei tinta" careia i se adreseaza oferta de cazare. Astfel, hotelurile pot fi:
-hoteluri de aeroport - care sunt localizate pe o raza de 15-30 de kilometri in jurul aeroporturilor si dispun de toate dotarile necesare pasagerilor companiilor aeriene
-hoteluri de congrese - care sunt localizate in orasele importante si care dispun de spatii speciale pentru intruniri si expozitii
-hoteluri de afaceri - sunt plasate in centrul oraselor, in preajma bancilor sau a institutiilor publice si destinate in special oamenilor de afaceri carora le ofera servicii de calitate ridicata sau medie
-hoteluri de apartamente - ofera spatii mari formate din mai multe unitati, care pot fi folosite fie pentru locuit, fie ca sediu temporar al unor firme, institutii, etc
-hoteluri de autostrada ( moteluri) - sunt amplasate de-a lungul principalelor autostrazi, fiind destinate in special calatorilor in tranzit care folosesc autoturismul si calatoresc impreuna cu familia. Dotarile acestor hoteluri sunt adaptate acestui segment, cuprinzand facilitati pentru parcare, piscine, magazine, restaurante si altele
-hoteluri de statiune - sunt amplasate in afara oraselor, in statiuni si detin, pe langa facilitatile oferite de unitatile din mediul urban, dotari destinate petrecerii timpului liber in mod activ
-hoteluri de cazinou - reprezinta o forma specializata de unitate hoteliera care plaseaza jocurile de noroc ca activitate centrala in interiorul unei unitati hoteliere, integrandu-le intr-o unica oferta. In acest fel, cazarea devine oferta complementara a hotelului, subsidiara celei de agrement (exemplu: statiunea Las Vegas in Nevada)
-hoteluri de patrimoniu cultural - aceste structuri (castele, palate, manastiri sau alte constructii din zestrea culturala a tarii), desi sunt modernizate din punctul de vedere al facilitatilor, isi mentin aspectul exterior traditional si detin inca obiecte si colectii valoroase de arta, antichitati, etc.
b) Structuri de cazare extrahoteliere
Cazarea extrahoteliera cuprinde la randul ei 3 categorii de structuri si anume:
-resedintele secundare
-apartamentele mobilate
-unitatile sociale de cazare
Resedintele secundare
- in proprietate deplina
- in coproprietate
- in proprietate multipla
Un exemplu de resedinta secundara in proprietate deplina il constituie casele de vacanta, care de obicei nu fac parte din oferta comerciala a industriei de cazare.
Cea mai dinamica dintre formele resedintelor secundare este cea in coproprietate sau ,,condominiums".
Acesta reprezinta un proiect imobiliar vandut mai multor proprietari, impreuna cu servicii si prestari specializate legate de cazare si asigurate de o societate de gestiune. Serviciile cuprind curatenia apartamentelor, spalatorii, intretinerea dotarilor comune, inclusiv cele de agrement si uneori servirea mesei si animatia.
Aceasta formula se utilizeaza pe scara larga in SUA, Spania, Franta, in special in statiunile montane si balneare.
Fig. 1: Condominiums in SUA, statiunea montana Crested Butte, Colorado 
Resedintele secundare in proprietate multipla sunt asociate cu notiunea de ,,timeshare". Aceasta notiune se refera la achizitionarea sau constructia unui complex de vacanta intr-o statiune turistica de catre o societate imobiliara, care valorifica in mod individual catre mai multi cumparatori, parti de proprietate exprimate in unitati fizice (camera sau apartament), divizate la randul lor in unitati de timp(zile, saptamani).


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Serviciilor de Cazare in Turismul International.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!