Malaysia

Extras din referat Cum descarc?

Denumirea si tipul programului international
Malaysia- " Relaxare in paradis "
Malaysia este o tara foarte pitoresca, cu vaste paduri tropicale si jungla. Avand in vedere ca tara este in sine o evolutie rapida transformandu-se in una dintre cele mai moderne locuri, turistii fiind atrasi de frumusetea si misterul acestei tari.
2. Tara in care se desfasoara programul
Malaezia (Malaiezia in ortografia mai veche), iar in prezent Malaysia, este o tara in Asia de sud-est care cuprinde doua teritorii distincte: partea de sud (Peninsula Malaezia si insulele adiacente) si partea de nord cu insula Borneo. Peninsula Malaezia se invecineaza la nord cu Thailanda, iar la est cu Marea Chinei de Sud. Prin intermediul Stramtorii Malacca, Malaysia are frontiere maritime cu Indonezia si Singapore, in sud si vest. 
Malaysia insulara se afla in sud-vestul Marii Chinei de Sud, la sud de Brunei si la nord de Indonezia, facand frontiera maritima cu Filipinele. Capitala Malaysiei este Kuala Lumpur. 
Populatia: 27.500.000 locuitori 
Limba oficiala:  Bahasa Malaeza , Engleza, Chineza, Tamil, Telugu 
Capitala : Kuala Lumpur 
Religie : Musulmana 60.4%, Budista 19.2%, Crestina 9.1% 
Moneda : moneda oficiala este Ringgit-ul sau dolarul, cu bancnote de la $100 la 1,000 si monede de la 1 sen la 50 sen.
Clima : Nu exista anotimpuri propriu-zise, variatiile de temperatura in tot timpul anului fiind de la 21 la 32 grade Celsius, putin mai scazute in zonele de munte. Din noiembrie pana in februarie tine sezonul ploios pe coasta de est a Malaeziei peninsulare, iar august este cea mai ploioasa luna in partea de vest.
Prefix telefonic: + 60
Fus orar: UTC + 6 h
Conducatorul Suprem al statului Malaysia este Maiestatea Sa Tuanku Mizan Zainal Abidin ibni Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah.
Malaysia este o federatie de treisprezece state (negeri-negeri, la singular: negeri) si trei teritorii federale (wilayah persekutuan). Unsprezece, din cele treisprezece state (negeri-negeri), precum si doua, din cele teritorii federale (wilayah persekutuan) sunt situate in peninsula Malacca. In lista care urmeaza, capitalele sunt date intre paranteze
State: Sultanatul Johor (Johor Bahru); Sultanatul Kedah (Alor Star); Sultanatul Kelantan (Kota Bharu); Sultanatul Pahang (Kuantan); Sultanatul Perak (Ipoh); Sultanatul Selangor (Shah Alam); Sultanatul Terengganu (Kuala Terengganu); Monarhia electiva Negeri Sembilan (Seremban); Regatul Perlis (Kangar); Malacca (Malacca); Pulau Pinang (George Town).
Teritoirii federale: Putrajaya (capitala administrativa a federatiei); Kuala Lumpur (capitala legislativa a federatiei).
Malaysia este o tara cu un venit ridicat pe cap de locuitor, fiind unul dintre ,,tigrii asiatici", datorita ritmului sau rapid de dezvoltare economica. In 25 de ani, Malaysia a trecut de la stadiul de tara in curs de dezvoltare la stadiul de tara dezvoltata economic. 	Este una dintre cel mai dezvoltate tari din Asia de Sud-Est. Puterea economica a Malaysiei este bazata pe industrie, agricultura, minerit si turism. Insa inca exista o discrepanta uriasa intre nivelul de dezvoltare economica din vestul si din estul tarii (Insula Borneo), precum si intre centrul marilor orase si periferiile acestora.
Religia de stat este cea musulmana, de obedienta sunnita, respectata de majoritatea malaezienilor. Comunitatea chineza practica un amestec de budism, de taoism si de cultul stramosilor. Indienii sunt, in cea mai


Fisiere in arhiva (1):

  • Malaysia.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Marketing turistic, Aurelia-Felicia Stanoiu, Editura Sitech, 2003
2. http://www.booking.com/country
3. http://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia
4. http://www.malaysia.com/jungles.html#
5. http://www.pinganchorage.com.my/taman_negara.htm
6. http://ro.skyscanner.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!