Locul Turismului in Economia Statului Monte Carlo

Extras din referat Cum descarc?

Prezentarea statului Monaco:
Denumire oficiala: Principatul Monaco/ Principaute de Monaco
Capitala: Monaco
Suprafata: 2 km patrati
Populatia: 32.231 locuitori, din care 47% sunt francezi, 16% monegasci, 16% italieni, iar 21% reprezinta alte nationalitati
Religie: catolicismul 95%, iar restul reprezinta alte religii
Limba oficiala: franceza, italiana,monegasca
Moneda: Euro
Zi nationala: 19 noiembrie (ziua de nastere a Printului de Monaco)
Organizare administrativa: 4 cartiere: Fontvielle, La Condamine, Monaco-Ville si Monte Carlo
Forma de guvernamant: monarhie constitutionala, principat ereditar
Seful statului: Printul Albert II (din 2005)
In 1993, Monaco a devenit stat membru al Organizatiei Natiunilor Unite
Seful Guvernului: Ministrul de stat: Jean-Paul Proust (din 1 iunie 2005)
Cabinetul: Consiliul de Guvern: se afla sub autoritatea monarhului
Ministrul de externe: Henri Fissore
Geografie
Principatul Monaco, cunoscut cu numele de Munegu in dialectul local, este a doua cea mai mica tara din lume,situata intre Marea Mediterana si Franta, pe Riviera Franceza sau Coasta de Azur, la 18 km est de Nisa, aproape de frontiera cu Italia. Principatul este inconjurat pe trei laturi de regiunea franceza Provence- Alpes- Cote d'Azur, iar relieful sau consta intr-o plaja lunga si dealuri abrupte care se inalta pana la 63 m peste nivelul marii.
Monaco este cunoscut pentru peisajul natural si clima insorita. Temperatura minima medie este in Ianuarie de 8 grade C, iar in Iulie 26 grade C.
Limba oficiala este franceza, iar deviza nationala este: Deo Juvante ( latina: Cu ajutorul lui Dumnezeu). Este cea mai dens pupulata tara din lume.
Relief
Relieful consta intr-o plaja lunga si dealuri abrupte care se inalta pana la 63 de m peste nivelul marii. Monaco este cunoscut pentru peisajul natural si clima insorita.
Clima 
Clima in Monaco este oceanica si subtropicala in acelasi timp. Temperatura minima medie este in Ianuarie de 8?C, iar in Iulie 26?C. 
Scurt istoric
Istoria Principatului Monaco este strans legata de cea a familiei Grimaldi, care conduce destinele acestui Principat de peste sapte secole.
Printii de Monaco au avut o autoritate absoluta pana la adoptarea in 1911, de catre Printul Albert I, a primei Constitutii, urmate 50 de ani mai tarziu, in 1962 de catre o noua Constitutie adoptata de Printul Rainier al III-lea si care a redus considerabil autoritatea suveranilor de Monaco.
In anul 1949, pe tronul Principatului a succedat Printul Rainier al III-lea, in perioada caruia, Principatul Monaco a cunoscut cele mai importante schimbari, prin adoptarea noii Constitutii, prin intensificarea si diversificarea unor activitati demarate in trecut, in domenii precum cel politic, diplomatic, economic si social.
Acestora li s-a adaugat dimensiunea industriala pe care a cunoscut-o Principatul, in perioada moderna.
Divizii administrative
Monaco este impartit in patru zone: Monaco-Ville, orasul vechi ce este amplasat pe un teren stancos ce se extinde in Marea Mediterana;


Fisiere in arhiva (1):

  • Locul Turismului in Economia Statului Monte Carlo.doc

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!