Letonia

Extras din referat Cum descarc?

Turismul rural este un concept care cuprinde activitatea turistica organizata si condusa de populatia locala si care are la baza o stransa legatura cu mediul ambient, natural si uman.
Termenul de turism rural are intelesuri diferite in tari diferite.
Exemple: -in Finlanda - inchirierea unor cabane, sau oferireaa de servicii in mediul rural de tip hrana sau transport;
-in Ungaria - "turism la sat"- presupune activitate si servicii in sate; cazare la preturi mici, implicarea in activitati agricole.
-in Slovenia - "turismul la ferma" - oaspetii locuiesc cu familiile de fermieri.
-in Olanda- camparea la ferme unde majoritatea serviciilor sunt legate de activitati precum ciclismul, plimbari cu cai, etc.
-in Grecia - cazare in camere mobilate in stil traditional, cu mic dejun traditional de multe ori preparat din produse realizate in casa.
Turismul rural este o forma de turism care se desfasoara in mediul rural, valorificand resursele turistice locale (naturale, culturale, umane) ca si dotarile si echipamente turistice, inclusiv pensiunile si fermele agroturistice.
In lipsa unei definitii adecvate a turismului rural agreata pe teritoriul UE, termenul folosit este acel de : "turism verde".
Culoarea simbol avand rolul de a distinge aceasta forma de turism de celelalte cum sunt: turismul alb - sporturile de iarna; turismul albastru - vacanta la mare, turism al luminilor - turismul urban.
In acest sens "turismul verde" poate fi definit ca o activitate turistica practicata atat in zonele rurale cat si in alte locuri de pe litoral unde turismul specific nu este prea dezvoltat; in zonele de dealuri si montan precum si in alte spatii rurale. turismul rural are un caracter permanent si dispune de o structura de primire eterogena reprezentata nu numai prin gospodariile taranesti ci si prin campinguri, sate taranesti.
In acest caz activitatea de baza a persoanelor implicate este prestarea de servicii turistice iar veniturile realizate au un caracter permanent. Turismul rural este un fenomen de data recenta.
In tari europene se practica de cateva decenii spontan sau organizat.
Ceea ce este nou insa, se refera la dimensiunea fenomenului in spatial rural.
Aceasta expansiune este determinata de existenta a doua motivatii pentru turismul rural ; pe de-o parte este vorba de relansarea si dezvoltarea domeniului rural, iar pe de alta parte de o forma de turism alternativa, la turismul de masa, traditional 
In ansamblul economiei globale a turismului, turismul rural se defineste ca fiind valorificarea turistica :
-a spatiilor rustice;
-a resurselor naturale;
-a patrimoniului cultural;
-a imobilelor culturale;
-a traditiilor satesti ;
-a produselor agricole ;


Fisiere in arhiva (1):

  • Letonia.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!