Judetul Valcea - Perspective de Dezvoltare Durabila a Turismului

Extras din referat Cum descarc?

Judetul Valcea este situat in partea nord-estica a Regiunii de Sud-Vest a Romaniei si ocupa o suprafata de 5.764 km2. Acesta se invecineaza : la nord cu judetele Sibiu, Alba si Hunedoara, la est cu judetul Arges, la sud cu judetele Olt si Dolj, iar la vest cu judetul Gorj.
Tinuturile mirifice si pitoresti cu care natura a impodobit Judetul Valcea, a ajutat pe parcursul timpului la cresterea cererii turistice, astfel valorificandu-se tezaurul de nepretuit din zona. In afara de peisajul creat de formele majore de relief, Judetul Valcea se face cunoscut si prin multitudinea de monumente istorice si ecleziastice, astfel devenind a doua destinatie turistica din tara.
Infrastructura turistica
Infrastructura de cazare din Judetul Valcea ofera numeroase locuri de cazare in spatii primitoare, fiind pe gustul si posibilitatile tuturor turistilor.
In regiune turistii pot fii cazati in hoteluri, hanuri si moteluri, cabane turistice, vile turistice, campinguri, pensiuni turistice urbane, pensiuni turistice rurale, popasuri turistice, tabere.
Hotelurile sunt forma de cazare cea mai cautata in randul turistilor. In satele si orasele judetului Valcea sunt numeroase hoteluri de diverse categorii. In statiunile balneare precum Calimanesti, Olanesti, Govora, cazarea nu este o problema deoarece in zona sunt numeroase hoteluri.
Motelurile, care au aparut in numar tot mai mare in ultimii ani, constituie o alta forma de cazare, dar este mai zgomotoasa deoarece acestea sunt situate pe marginea drumurilor.
Campingurile organizate sunt o forma de cazare sigura si confortabila, dar se mai poate amplasa cortul si in locuri linistite de pe malul unor rauri sau la umbra copacilor, acesta forma se adreseaza in special iubitorilor de natura care prefera salbaticia.
Cazarea in casele taranilor si in pensiuni agroturistice este tot mai cautata de turistii care vor sa aiba o experianta noua de trai. Satenii care ofera cazare turistilor trebuie sa aiba locuinta inscrisa in reteaua de agroturism si sa fie dotata cu bai si apa curenta. Avantajul cazarii in astfel de locuri il constituie tratamentul familiar si mancarea gustoasa de la tara care le sunt oferite turistilor.
Cazarea in manastiri este o forma mai ieftina de cazare si uneori au acelasi grad de confort ca un hotel. Manastirile ofera gazduire in arhondaric sau in cladiri special construite, oferind liniste si pace turistilor. Astfel de manastiri care ofera cazare sunt : Manastirea Bistrita, Manastirea Horezu, Manastirea Dintr-un Lemn. 
Sursa date : http://www.valcea.insse.ro
Se observa in perioada 2005-2009 o crestere a numarului de hoteluri, pensiuni turistice urbane si pensiuni turistice rurale, restul unitatilor de cazare ramanand cu un numar constant sau unele scad (vilele turistice). Unitatile de cazare sunt mai numeroase in partea nordica a judetului.
Infrastructura rutiera din Judetul Valcea are o lungime totala a drumurilor de 2.167 km, din care 550 km sunt drumuri nationale. Teritoriul este traversat de 7 drumuri nationale, iar cel mai important este Drumul European 81 care face legatura cu judetele vecine : Sibiu si Arges. O atractie de natura turistica este Transalpina care traverseaza Muntii Parand de la nord la sud, iar pe o portiune de 20 km este denumita ,,sosea de creasta".
Resursele turistice atractive si functionale ale Judetului Valcea
In Judetul Valcea resursele turistice atractive si functionale sunt naturale si antropice, fiind distribuite amestecat in partea centrala, nordica si in lungul vai raului Olt.
Resursele turistice naturale exploateaza elementele potentialului turistic natural, precum : relief, clima, hidrografie, flora si fauna. Judetul Valcea are un fond turistic natural format din : forme de relief (Muntii Fagaras, Muntii Cozia, Muntii Lotrului, Depresiunea Lovistei), lacuri (Lacul Vidra), rauri (Olt si afluentii acestuia), vai pitoresti (Cheile Latoritei, Defileul Oltului), pesteri (Pestera cu Perle, Pestera cu Lac, Pestera Pogoadelor), cascade (Cascada Moara Dracului), monumente ale naturii (Mlastina Mosoroasa, Pestera Liliecilor), parcuri nationale (Parcul National Cozia si Buila-Vanturarita), rezervatii naturale (Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor), 3 arii de protectie a speciilor avifaunistice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Judetul Valcea - Perspective de Dezvoltare Durabila a Turismului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!