Itinerariu Turistic

Extras din referat Cum descarc?

Itinerariu turistic: Timisoara - Caransebes - Hateg - Petrosani - Targu Jiu - Horezu- Manastirea Bistrita
ZIUA 1:
Ora 07:00 - plecare din Timisoara din fata Bisericii Catolice din Balcescu se pleca spre Horezu pe ruta Timisoara - Caransebes - Hateg - Petrosani - Targu Jiu - Horezu- Manastirea Bistrita. 
Pe traseu se mai viziteaza; Biserica Densus, aflata in apropierea ruinelor fostei capitale a Daciei romane (nu a capitalei dace Sarmizegetusa Regia !) acest ciudat edificiu al Tarii Hategului a fost obiectul multor controverse intre oameni de stiinta. Unii au considerat ca biserica ar fi fost mausoleul generalului roman Longinus Maximus, ucis de daci; altii cred ca este un fost templu roman al zeului Marte; Nicolae Iorga plaseaza construirea bisericii in secolul 16, iar istoricul de arta Vataseanu, in ultimul sfert al secolului 13. S-au facut numeroase investigatii, dar biserica-monument continua sa-si pastreze taina. Se presupune ca a suferit mari modificari de-a lungul timpului, in special la sfarsitul secolului 13. Manastirea Lainici, situate in  minunatul defileu al Jiului, la 32 de kilometri de Targu-Jiu si la 25 de kilometri de Petrosani, se afla manastirea de calugari Lainici, cu hramul Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. In secolul al XIV-lea Sfantul Cuviosul Nicodim de la Tismana a fost trimis in Tara Romaneasca


Fisiere in arhiva (1):

  • Itinerariu Turistic.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!