Islamul

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I. Etimologie
Capitolul II. Precizari terminologice
Capitolul III. Izvoare principale
III.1. Coranul
III.2. Sunna (Cutuma)
Capitolul IV. Dogma si credinta
IV.1. Sase articole ale credintei
IV.1.1. Allah
IV.2. Profeti
IV.3.Eschiatologia islamica
Capitolul V. Organizare
Capitolul VI. Legea islamica
Capitolul VII. Ramurile Islamului
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Islam (ar.:????? islam) si musulman (ar.: ???? muslim) sunt doua derivate, primul, nume de actiune, al doilea, participiu activ, de la verbul ???? aslama "a se supune", asadar sensul lor fiind de "supunere", respectiv de "supus", subintelegandu-se, fata de Dumnezeu. Verbul aslama este derivat de la radacina slm care are sensul de "integritate", "desavarsire", "sanatate", "pace", "tihna" etc. Un cuvant derivat de la aceeasi radacina ???? salam "pace", "tihna", "mantuire" este folosit de musulmani in formula de salut ?????? ???? as-salamu 'alaikum (pacea/mantuirea fie asupra ta). De aici, o alta interpretare data termenului "islam" ar fi aceea de "aflare a pacii intru Dumnezeu". Cuvantul islam este un cuvant arabesc ce provine din a patra forma verbala a radacinii slm: aslama si inseamna a se supune, a asculta, a fi docil (fata de Allah). Din cauza ca se bazeaza pe o deplina supunere fata de Allah i se spune islam. Nu trebuie uitat nici faptul ca acest cuvant arabesc are aceeasi radacina ca si cuvantul salam si care inseamna pace . Cel care se supune regulilor expuse in Coran poarta numele de musulman. Ascultarea inseamna punerea in practica a poruncilor lui Allah. Supunerea si ascultarea in fata lui Allah aduc pacea. Probabil ca din aceasta cauza cuvantul islam inseamna si pace. 
Avand in vedere desele confuzii intre diversii termeni care au legatura cu islamul, sunt necesare urmatoarele precizari terminologice:
Islam: a) religia islamica; b) comunitatea islamica formata din totalitatea musulmanilor.
Islamism: termen inventat de Voltaire, care, in definitia sa moderna, se refera la versiunea extremista a islamului politic. De foarte multe ori in mass media, islamul este confundat cu islamismul.
Mahomedanism: termen invechit prin care era desemnata religia islamica, iesit din uz.
Islamic: adjectiv cu sensul de "ce apartine islamului (fie religiei, fie comunitatii)".
Islamolog: specialist in islam.
Islamologie: stiinta care se ocupa cu studierea islamului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Islamul.ppt

Bibliografie

2003. Coranul. Editie bilingva araba-romana; Traducere: George Grigore . Istanbul: Cagr? Yay?nlar?. 
Anghelescu, Nadia.1993. Introducere in islam. Bucuresti: Editura Enciclopedica. 
Az-Zahabi. 1983. Al-Kaba'ir (Marile pacate). Bagdad. 
Delumeau, Jean. 1996. Religiile lumii. Capitolul Islamul. Traducere: Rodica Buburuzan. Bucuresti: Humanitas. 
Eliade, Mircea. 1988. Istoria credintelor si ideilor religioase. Traducere: Cezar Baltag . Bucuresti: Editura Stiintifica si Enciclopedica. 
Grigore, George. 1997. Problematica traducerii Coranului in limba romana. Bucuresti: Ararat. 
Hitti,Philip K. 2008. Istoria arabilor. Traducere, note si index: Irina Vainovski-Mihai. Bucuresti: Editura All. 
Rogerson, Barnaby.2007. Mostenitorii Profetului Mahomed - Cauzele schismei dintre siiti si suniti. trasducere: Anca Delia Comaneanu. Bucuresti:Polirom. 
Sourdel, Dominique; Sourdel-Thomine, Janine. 1975. Civilizatia islamului clasic. 3 volume. Traducere: Eugen Filoti. Bucuresti: Meridiane.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!