Înființarea agenției de turism Paralela 45

Extras din referat Cum descarc?

1. Constituirea agentiei
Agentia are sediul in Bucuresti pe Str. Gabroveni, nr 9, sector 3 si are un singur punct de lucru care este amplasat intr -o vila pe 2 etaje.
Firma s-a infiintat in anul 1996 sub denumirea de S.C. Carpe Diem Invest S.R.L., avand ca obiect de activitate comertul cu amanuntul, iar din anul 2002 se transforma intr-o agentie de turism numita Carpe Diem Travel S.R.L, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/7442/1996 din 06.09.1996, avand brevet si licenta de turism de Categoria A nr. 2480, eliberata in baza Hotararii Guvernului nr. 238/2001 si cu un capital social subscris varsat de 200 RON. 
Agentia de turism Carpe Diem Travel este un tour-operator cu sediul in Bucuresti care ofera o gama larga de servicii atat in domeniul turismului intern, cat si al celui international, dorind diversificarea activitatii si fidelizarea clientilor prin oferirea unor servicii de calitate. Are doi asociati : Oana Crupa si Paul Frentescu.
Prestarea serviciilor turistice se efectueaza pe baza de contract in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului 107 / 1999, privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 631 / 2001 si a Ordinului Ministerului Turismului nr. 69 / 28.01.2003. 
In anul 2004 agentia a devenit membra activa a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (A.N.A.T.), figurand astfel si in catalogul publicat de aceasta agentie.
Devenind membra A.N.A.T., agentia beneficiaza de urmatoarele drepturi: sa participe la lucrarile Adunarilor Generale, sa fie consultati la initierea / modificarea de acte normative, sa primeasca toate informatiile pe care le detine A.N.A.T. din punct de vedere fiscal, comercial, vamal, bancar, valutar, juridic, tehnic si managerial, sa solicite si sa primeasca consultanta privind desfasurarea activitatii de turism, sa-si depuna candidatura pentru organele de conducere ale A.N.A.T. in conformitate cu prevederile Statutului A.N.A.T. si sa propuna reprezentanti in comisiile profesionale, dar si sa apara in Catalogul A.N.A.T. Faptul ca este membra A.N.A.T. reprezinta pentru agentie un avantaj deoarece confera mai multa incredere potentialilor clienti (turisti sau agentii angrosiste).
2. Structura organizatorica
Structura organizatorica a agentiei Carpe Diem Travel este o expresie atat a resurselor umane, materiale, financiare si informationale incorporate, cat si a caracteristicilor mediului in care aceasta isi desfasoara activitatea. Organigrama si dotarea cu personal a structurii organizatorice vor fi prezentate in cele ce urmeaza
Agentia de turism Carpe Diem Travel este impartita pe departamente operationale si departamente nonoperationale.
Astfel ca in departamentul operational putem mentiona urmatoarele activitati:
- departamentul de turism intern, care ofera spre vanzare pachete si servicii turistice atat pentru turistii de tip leisure, cat si pentru cei de tip business;
- departamentul de incoming, care promoveaza oferta turistica a agentiei in strainate atat pentru turistii straini sositi in scop de leisure, cat si pentru cei in interes de serviciu;
- departamentul de outgoing, care aranjeaza si ofera servicii turistice pentru turistii din Romania (leisure si de business);
- departamentul de ticketing, care emite bilete de avion pe rute interne si internationale si colaboreaza cu toate celelalte departamente pentru realizarea programelor;
- departamentul de evenimente, care organizeaza in special pentru turistii de tip business actiuni de genul: conferinte, congrese, intalniri de afaceri, simpozioane.
Si cel de-al doilea departament, cel nonoperational prezinta urmatoarele activitati:
- departamentul financiar - contabil;
- departamentul de marketing - vanzari;
- departamentul administrativ;
- departamentul de resurse umane;
- departamentul de IT programare;
Structura de conducere a agentiei se imparte in: manager general, administrator, manager departament extern, manager proiecte evenimente, manager transport.
Personalul agentiei de turism Carpe Diem Travel este format din 18 de persoane tinere, cu o buna pregatire profesionala , creativi, pasionati de ceea ce fac, corecti, cunoscatori de cel putin 1-2 limbi de circulatie internationala.
Personalul agentiei se imparte in : manager general, administrator, manager departament extern, agenti de turism pe intern si extern, agenti de ticketing, manager proiect evenimente, organizatori evenimente, organizatori tehnic evenimente, manager transport, contabil, secretara si curieri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea Agentiei de Turism Paralela 45.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!