Importanta Serviciilor Turistice in Economia Romaniei

Extras din referat Cum descarc?

Implicand atat sectorul public cat si cel privat, sectorul turistic necesita o dezvoltare sistematica in vederea asigurarii cresterii economice cat si a altor beneficii cum ar fi conservarea traditiilor si culturilor locale si protectia mediului. In plus, dezvoltarea concentrata a sectorului turistic promoveaza coexistenta pasnica a oamenilor facand parte din diferite culturi, contribuie in acelasi timp la amestecul dintre traditii, care intensifica toleranta si intelegerea.
Sectorul turistic este unul din cele mai importante segmente ale economiilor nationale si ale pietelor din toata lumea. In conformitate cu datele publicate de Organizatia Mondiala a Turismului, sectorul turistic este cel care furnizeaza cele mai multe locuri de munca din lume. Datorita efectelor sale pozitive asupra produsului intern brut (PIB - ului), a crearii de joburi si veniturilor din schimburi valutare si din taxe, sectorul turistic joaca un rol important in economia fiecarei tari .
Unul din motivele pentru care sectorul turistic este atat de important este faptul ca acesta are o influienta secundara pozitiva asupra unui numar de alte sectoare interconditionandu-se reciproc ca: transportul, vanzarea cu amanuntul, asupra constructiilor, sectorului bancar, telecomunicatiilor, asupra culturii si sporturilor. Cateva studii internationale au demonstrat ca sectorul turistic are un efect pozitiv asupra a mai mult de 20 de sectoare ale economiei, asa-numitii sateliti sau beneficiari sectoriali ai turismului 
Tipice pentru sectorul turistic sunt intreprinderile de afaceri mici si mijlocii, agentii de turism, hoteluri, restaurante cu un numar de angajati de la 10 la 25 de persoane. Cele mai multe din aceste intreprinderi afiseaza un grad ridicat de flexibilitate care le permite sa se adapteze fara dificultate schimbarilor pietei. Un alt avantaj este faptul ca ele creaza numeroase oportunitati de angajare.
Impactul regional
Sectorul turistic joaca un rol pozitiv in economie prin faptul ca stimuleaza cresterea in regiunile sarace sau afectate din punct de vedere structural. Efectul multiplicator al activitatilor care au o legatura cu turismul, face posibila pastrarea sau crearea de locuri de munca si asigura resurse financiare sigure pentru dezvoltarea regionala. In plus, sectorul turistic contribuie la stabilizarea din punct de vedere social si cultural a regiunii, intareste identitatea culturala si traditiile locale. 
De-a lungul timpului a crescut interesul pentru acest sector devenind din ce in ce mai clar ca acesta necesita o planificare riguroasa la nivel national, regional si local.


Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Serviciilor Turistice in Economia Romaniei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!