Impactul epidemiilor asupra turismului

Extras din referat Cum descarc?

Turismul este o activitate economica care are ca scop crearea de posibilitati de recreere si de petrecere a timpului liber. Este o activiate economica datorita faptului ca pentru a calatori dintr-un loc in altul si de-a te bucura de anumite servicii cate iti asigura confortul, trebuie sa dispui de venituri suficiente. Activitatile economice care stau la baza turismului sunt serviciile. O ramura foarte importanta din economia unei tari. Astfel serviciile sunt compuse din mijloace de transport, unitatile de cazare, unitatile de alimenttie, centrele de informare turistica, magazine de suveniruri, festuvaluiri, concursuri etc. Create si construite din dorinta turistilor si pentru a le satisface nevoile acestora.
Activitatea turistica s-a intensificat in ultima perioada, evoluand intr-un mod, in care a devenit necesitate. A devenit indispensabil pentru un om, macar o data pe an, acesta sa practice activiatea numita turism cu scopul de a se relaxa si de a lua o pauza de la viata cotidiana. Astfel daca oamenii doresc sa calatoareasca mai mult si tot mai departe, serviciile si-au adaptat mijloacele de transport la noile cerinte. Au crescut confortul si viteza de deplasare, au creat circuite, croaziere pentru a satisface gama cat mai larga de cerinte. 
Turistul este consumatorul acestora a activitati si servicii turistice. In functie de cerintele si dorintele acestora agentii de turism si unitatile de cazare isi adaateaza ofertele pentru ca turistul sa fie multumit de serviciile oferite si sa reapeleze la serviciile acestora.
In primul rand ca oamenii sa doreasca sa calatoreasca trebuie sa aibe motivatia de a face acesta activitate. Motivatia vine din dorinta de a iesi din rutina zilnica, de aiesi din zona de comfort, din dorinta de odihna, de relaxare, de a schimba peisajul atot cunoscut din jurul sau.
Iar un al doilea motiv ca acesta sa calatoreasca este capitalul banesc de care acesta dispune. Pentru ca nu este suficient doar sa vrei, trebuie sa ai si bani. Un venit cat mai mare va creste dorinta si posibilitatea de a calatori este foarte mare.
Un ultim motiv ca oamenii sa calatoreasca sau o cerinta pe care acestia o au este aceea de a fi in siguranta. Siguranta de pe tot parcursul calatoriei sau siguranta exercutata in locurile de agrement creste motivatia oamenilor de a practica turismul in acea zona.
Siguranta poate determina solicitarea unei zone, unui oras, tari sau perioada din an mai frecvent din punct de vedere turistic. Zona geografica solicitata mai frecvent poate oferi mai multa siguranta si poate fi sigura datorita conditiilor climatice, datorita unei infrastructuri mai dezvoltate, rata criminalitatii este mai scazuta, un nivel ridicat al educatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul epidemiilor asupra turismului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!