Igiena in Unitatile de Turism si Alimentatie Publica

Extras din referat Cum descarc?

Din punctul meu de vedere iginea solului este foarte importanta pentru unitatile turistice.Dupa cum reiese si din referatul elaborat, igiena solului trebuie regasita in toate spatiile publice, si mai ales in spatiile in care solul este in contact direct cu omul.
Cu multa atentie se cerceteaza locurile de joaca pentru copii (parcuri, gradini amenajate pentru joaca,spatiile de joaca ale scolilor si gradinitelor de copii),tocmai pentru a evita anumite boli cu specific dermatologic si alergii interne( tuse,stranut) la care ar putea fii expusi in deosebit copiii.
De asemenea un rol important are si curatarea frecventa a plajelor si a bazinelor,astfel avand posibilitatea de a te simti in siguranta in apa, distrandu- te.
Despre terenurile de sport, este important mentinerea gazonului pentru evolutia meciului in conditii cat mai bune si de asemenea prin igienizarea solului se vor evita posibilele rani ale fotbalistiilor cu caracter bacterian avansat (ciperca).
Terenurile in care omul vine in contact cu solul in procesul muncii (sere, 
ciupercarii) se cerceteaza la fel de frecvent ca si cele de pana acum, dar cu mult mai multa riguriozitate fiind procedeul legal prin contractul de munca, specific acestor domenii ale muncii.
Vital este solul din apropierea apei potabile atat pentru om,pentru vietuitoare (pesti, animale) cat si pentru procesele agricole.
Igiena solului 
Importanta igienico-sanitara a solului:
Solul interactioneaza permanent cu toate elementele mediului ambiant: apa, aer, alimente, care isi exercita actiunea lor complexa asupra sanatatii populatiei. Cunoasterea caracteristicilor solului serveste la aprecierea acestor riscuri. Igiena solului se refera la poluarea solului precum si rolul sau in raspandirea bolilor. 
Caracterizarea igienico-sanitara a solului se face in functie de zonele, in care 
este posibil contact intre om si sol. Mai frecvent se cerceteaza urmatoarele zone: 
- Locurile de joaca pentru copii; 
- Teritoriul plajelor si in jurul bazinelor; 
- Spatiile de joaca ale scolilor si gradinitelor de copii; 
- Terenurile de sport; 
- Terenurile din jurul surselor de apa potabila; 
- Terenurile in care omul vine in contact cu solul in procesul muncii (sere, 
ciupercarii, etc.) 
Proprietatile solului:
Gradul de poluare al solului este in functie de proprietatile solului, care se impart in: 
- propietati fizice; 
- proprietati chimice;
- proprietati biologice.
Proprietatile fizice:
Solul este format din particole solide numite granule, care pot fi de diferite dimensiuni, forme si compozitie chimica. Spatiile ramase libere intre granule constituie porozitatea solului. Marimea porozitatii depinde de dimensiunile, forma si asezarea granulelor. Cu cit particolele sunt mai mari, cu atit volumul total al porilor este mai mic. Aceste caracteristici,granulozit at ea siporozit at ea, influenteaza marea majoritate a proprietatilor fizice ale solului. Cele mai importante proprietati fizice sunt: 
a) permiabilitatea 
b) capilaritatea 
c) capacitatea de filtrare 
d) temperatura.


Fisiere in arhiva (1):

  • Igiena in Unitatile de Turism si Alimentatie Publica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!