Igiena în unitățile de turism și alimentație publică

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1763
Mărime: 175.29KB (arhivat)
Publicat de: Costache Olariu
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRASOV FACULTATEA DE ALIMENTATIE SI TURISM

Extras din referat

Din punctul meu de vedere iginea solului este foarte importanta pentru unitatile turistice.Dupa cum reiese si din referatul elaborat, igiena solului trebuie regasita in toate spatiile publice, si mai ales in spatiile in care solul este in contact direct cu omul.

Cu multa atentie se cerceteaza locurile de joaca pentru copii (parcuri, gradini amenajate pentru joaca,spatiile de joacă ale şcolilor si gradiniţelor de copii),tocmai pentru a evita anumite boli cu specific dermatologic si alergii interne( tuse,stranut) la care ar putea fii expusi in deosebit copiii.

De asemenea un rol important are si curatarea frecventa a plajelor si a bazinelor,astfel avand posibilitatea de a te simti in siguranta in apa, distrandu- te.

Despre terenurile de sport, este important mentinerea gazonului pentru evolutia meciului in conditii cat mai bune si de asemenea prin igienizarea solului se vor evita posibilele rani ale fotbalistiilor cu caracter bacterian avansat (ciperca).

Terenurile în care omul vine în contact cu solul in procesul muncii (sere,

ciupercării) se cerceteaza la fel de frecvent ca si cele de pana acum, dar cu mult mai multa riguriozitate fiind procedeul legal prin contractul de munca, specific acestor domenii ale muncii.

Vital este solul din apropierea apei potabile atat pentru om,pentru vietuitoare (pesti, animale) cat si pentru procesele agricole.

Igiena solului

Importanţa igienico-sanitară a solului:

Solul interacţionează permanent cu toate elementele mediului ambiant: apă, aer, alimente, care îşi exercită acţiunea lor complexă asupra sănătăţii populaţiei. Cunoaşterea caracteristicilor solului serveşte la aprecierea acestor riscuri. Igiena solului se referă la poluarea solului precum şi rolul sau în răspândirea bolilor.

Caracterizarea igienico-sanitară a solului se face in funcţie de zonele, în care

este posibil contact între om si sol. Mai frecvent se cercetează urmatoarele zone:

- Locurile de joacă pentru copii;

- Teritoriul plajelor si în jurul bazinelor;

- Spaţiile de joacă ale şcolilor si gradiniţelor de copii;

- Terenurile de sport;

- Terenurile din jurul surselor de apă potabilă;

- Terenurile în care omul vine în contact cu solul in procesul muncii (sere,

ciupercării, etc.)

Proprietăţile solului:

Gradul de poluare al solului este în funcţie de proprietăţile solului, care se împart în:

- propietati fizice;

- proprietăţi chimice;

- proprietăţi biologice.

Proprietăţile fizice:

Solul este format din particole solide numite granule, care pot fi de diferite dimensiuni, forme si compoziţie chimică. Spaţiile rămase libere între granule constituie porozitatea solului. Mărimea porozităţii depinde de dimensiunile, forma si aşezarea granulelor. Cu cît particolele sunt mai mari, cu atît volumul total al porilor este mai mic. Aceste caracteristici,granulozit at ea siporozit at ea, influenţează marea majoritate a proprietăţilor fizice ale solului. Cele mai importante proprietăţi fizice sunt:

a) permiabilitatea

b) capilaritatea

c) capacitatea de filtrare

d) temperatura.

Preview document

Igiena în unitățile de turism și alimentație publică - Pagina 1
Igiena în unitățile de turism și alimentație publică - Pagina 2
Igiena în unitățile de turism și alimentație publică - Pagina 3
Igiena în unitățile de turism și alimentație publică - Pagina 4
Igiena în unitățile de turism și alimentație publică - Pagina 5
Igiena în unitățile de turism și alimentație publică - Pagina 6
Igiena în unitățile de turism și alimentație publică - Pagina 7
Igiena în unitățile de turism și alimentație publică - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Igiena in Unitatile de Turism si Alimentatie Publica.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Managementul serviciilor hoteliere. dezvoltarea turistică - factor de progres economic - studiu de caz Hotel Ambient

INTRODUCERE Urmărirea unei calităţi superioare a produselor şi infrastructurilor turistice nu trebuie să provoace o diminuare a competitivităţii...

Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov

CAPITOLUL I: HOTELĂRIE ŞI INDUSTRIE HOTELIERĂ În prezent, hotelăria participă activ tot mai mult la viaţa economică şi socială; fiind o creaţie a...

Proiectarea unei Pensiuni Agroturistice Situată în Stațiunea Durău

TEMA PROIECTULUI Proiectarea unei pensiuni agroturistice situată în staţiunea Durău, Judeţul Neamţ, dotată cu: - Spaţii de cazare cu o...

Proiectarea unui complex agroturistic cu specific vânătoresc

TEMA PROIECTULUI Proiectarea unui complex agroturistic cu profil vânătoresc în Municipiul Săcele, Județul Brașov, alcătuit din: - Restaurant de...

Studiu privind Activitatea de Servire a Consumatorilor într-o Unitate Turistică de Alimentație Publică

ARGUMENT Rolul şi particularităţile activităţii de producţie şi servire a unei game variate de preparate culinare şi băuturi, care se desfăşoară...

Studiu privind Organizarea și Funcționarea unei Unități de Alimentație Publică cu Referire la Restaurantul Select

INTRODUCERE Comerţul de alimentaţie publică are ca obiect de activitate organizarea şi producerea de preparate culinare, a altor bunuri de consum...

Igiena și protecția muncii în alimentația publică

Dezvoltarea puternica a turismului dupa al II lea Razboi Mondial , a facut ca turismul sa devina o activitate de masa. In aceste conditii, a avut...

Protecția consumatorului privind serviciile hoteliere

INTRODUCERE Întâietatea utilizării noţiunii de consumator este disputată între europeni şi nord-americani. Cei din urmă afirmă că preşedintele...

Ai nevoie de altceva?