Grupul ACCOR

Extras din referat Cum descarc?

Grupul Accor este o Multinationala Franceza, listat in idexul CAC 40(lista din care fac parte primele 40 de companii ca valoare la bursa franceza). Cu sediul in Courcouronnes, Franta , Accor este liderul European in turism si hotelarie si lider global in domeniul serviciilor oferite corporatiilor si institutiilor publice.
Grupul opereaza in aproape 100 de tari si are mai mult de 150.000 angajati. De 40 de ani ofera clientilor servicii de o inalta diversitate si calitate in cele doua domenii in care opereaza.
Hoteluri : Adunate sub numele de Accor Hospitality, operatiunile hoteliere ale grupului include mai mult de 15 branduri cuprinzand de la categoria economic pana la categoria lux, recunoscute si apreciate in intreaga lume datorita calitatii serviciilor.
Scurt Istoric si alte repere importante
In anii 1960, industria calatoriilor din Franta inregistra o dezvoltare spectaculoasa, dar majoritatea noilor hoteluri erau concentrate doar in zonele urbane mari asa cum era Parisul. La acea data, Paul Dubrule si Gerard Pelisson traiau amundoi in Statele Unite, lucrand pentru mari firme ce se ocupau de industria computerelor.In anul 1967 cei doi au devenit asociati si au fondat impreuna SIEH(Societe d'investissement et d'exploitation hoteliers) Hotel Grup. 
Observand succesul avut in America de catre proprietatile de cazare aflate in zone suburbane si dealungul autostrazilor, Dubrule si Pelisson au inaugurat primul Hotel Novotel in stil american in afara localitatii Lille din nordul Frantei.
In anul 1974, acestia au lansat marca Ibis odata cu inaugurarea Hotelului Ibis Bordeaux. In anul urmator Sieh-ul a achizitionat marcile Courtepaille si Mercure iar in anul 1980 a achizitionat lantul hotelier Sofitel ce era alcatuit din 43 de hoteluri. Doi ani mai tarziu un anul 1982 SIEH-ul a cumprat Jacques Borel International, apoi liderul in domeniul voucherelor pentru restaurante din acele timpuri.
In 1983, grupul, ce acum detinea hoteluri si oferea tichete pentru restaurante, si-a schimbat numele in Accor Group. In 1984 Dubrule si Pelisson au obtinut titlul de ,,Managerii Anului" din partea revistei franceze Le Nouvel Economiste.
Grupul si-a continuat expansiunea iar in anul 1985 a lansat pe piata marca Formule1, ce oferea cazare simpla si functionala la preturi scazute. Cinci ani mai tarziu, in 1990,grupul a preluat marca americana Motel6 in cadrul unei achizitii ce a transformat Accor-ul in liderul mondial in industria hotelurilor. Dezvoltarea grupului continua prin cumpararea lanturilor Westin Hotels si a Red Roof Inns reteaua de hoteluri creste cu 22% cu 639 de noi proprietati. In anii '90 isi diversifica activitatea cu ajutorul Accor Casinos iar in anul 1995, a cumparat 30% din actiunile Club Mediterranee. Ulterior, este creata Academia Accor prima universitate corporata din Franta pentru activitati in servicii.Accor achizitioneaza 46% din actiunile Lenotre, care detine si conduce servicii de catering de lux, restaurante gastronomice si o scoala de gastronomie.
Dea lungul anilor grupul isi va continua dezvoltarea si va mai achizitiona sau crea noi concepte si marci ramanand Liderul European in aceast domeniu si avand cel mai mare numar de hoteluri low,medium,lux din Franta.
In 1997 Accor schimba sistemul de conducere corporatist Jean-Marc Espalioux este numit presedinte al Consiliului de administratie.Proiectul Accor 2000 este lansat pentru a revitalize cresterea si implemetarea tehnologiilor avansate din cadrul hotelurilor.
In anul 2000, pentru jocurile olipmice de la Sydney , Accor a oferit cazare gratuita in hotelurile sale din Australia membrilor familiei olimpice, sprijinind echipa Frantei si s-a asociat in intreaga retea de promovare a Jocurilor Olimpice
Accor decide sa creasca investitiile in China cu Sofitel, Novotel si Ibis depasind pragul a 10000 de camere in aceasta tara.Sofitel introduce noul concept MyBed, ofedind cel mai bun confort pentru dormit. O extindere importanta a programelor hoteliere se desfasoara in India cu deschiderea a mai mult de 5000 de camere de hotel Mercure, Sofitel,Movotel, Ibis si Formule 1 in mai putin de 5 ani.
In 2008 Sofitel Paris Bercy se uneste cu reteaua Pullman si devine unul dintre cele mai importante brand'uri din Europa.
Marcile Grupului
Categoria Budget:
o Motel 6: 968 hoteluri in Statele Unite si in Canada
o Studio 6: 46 hoteluri in Statele Unite si in Canada
o Formule 1: 371 hoteluri in 14 tari, renovate si reproiectate ca si Hoteluriule F1 din Franta.
o Etap: 369 hoteluri in 11 tari : Austria, Blegia, Franta,Germania,Marea Britanie,Ungaria, Luxemburg, Germania, Polonia, Spania si Elvetia.
Categoria Economy:
o Ibis: hoteluri de 2 stele. In preznet exista 831 hoteluri Ibis in 42 de tari.
o All Seasons: hoteluri de 2-3 stele. 60 de hoteluri, primul hotel de acest gen deschizanduse in Franta in anul 2007 iar 20 dintre aceste hoteluri se afla pe teritoriul Australiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Grupul ACCOR.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!