Geografie Economică

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
1. Corelatii:
- Piramida pe grupe de varsta 4
- Teoria tranzitiei demografice 4
- Corelatia populatiei cu PIB 5
- Corelatia populatiei cu PIB pe cap de locuitor 5
- Corelatia populatiei cu speranta de viata 6
- Ponderea populatiei de 0-14 ani in populatia totala 7
- Ponderea varstnicilor in populatia totala 7
- Evolutia populatiei urbane 8
- Rata mortalitatii infantile 8
- Rata natalitatii 9
- Densitatea 9
2. Politici pro-nataliste 10
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

I. Corelatii
O firma de constructtii ar fi benefica datorita populatiei intr-o continua crestere, dar si a imigrantilor. Astfel s-ar putea construi atat blocuri cat si case mai ales in zonele periferice. 
Piramida pe grupe de varsta, teoria tranzitiei demografice, densitatea populatiei in mediul urban, ponderea tinerilor in totalul populatiei, ponderea varstnicilor in totalul populatiei sunt cateva subiecte care vor fi dezbatute pe larg.
Cum rata mortalitatii a scazut in ultimii ani, iar rata natalitatii a inregistrat o crestere relativ mica, iar tendinta populatiei de a migra spre mediul urban face necesara construirea unor noi imobile. Indicatorul avut in vedere este venitul pe cap de locuitor, care a ramas constant, la 30.000 dolari in ultimii ani.
- Piramida pe grupe de varsta
Figura nr.1 Piramida populatiei (sursa: http://www.census.gov/ipc/www/idb/country.php)
Populatia cea mai numeroasa se afla intre 35-45 ani. Acest lucru se datoreaza imigrantilor care aleg Franta, in speranta unui trai de viata mai bun. De asemenea, calitatea serviciilor, remuneratia corespunzatoare, posibilitatea deplasarii rapide dintr-un loc in altul sunt cateva dintre factorii care ii determina sa aleaga o tara dezvoltata. 
- Teoria tranzitiei demografice
Din grafic, observam ca rata natalitatii a scazut, cauza fiind cresterea rolului femeii in societate. Astfel femeile puteau optine functii importante in cadrul intreprinderilor, aveau responsabilitati si au devenit tot mai independente.
Rata mortalitatii a inregistrat o scadere pana in anul 2000, apoi o crestere. Acesta crestere este generata de imbatranirea populatiei.
- Corelatia populatiei cu PIB
In ultimi ani, observam o populatie constanta de 60 mil, iar PIB are o tendinta crescatoare ceea ce inseamna o ameliorare a nivelului de viata, a traiului. Ceea ce se traduce printr-o crestere a PIB-ului pe cap de locuitor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Geografie Economica.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!