Fisa de Prezentare a Statiunii Montane Bran-Moeciu

Extras din referat Cum descarc?

Asezare 
Comuna Bran este una din cele 44 de comune ale judetului Brasov.Situat intr-un loc pitoresc,la 25 de kilometri de Brasov pe DN73,care uneste Brasovul de Campulung-Muscel,Branul este un punct de atractie pentru turistii romani si straini.Bran,impreuna cu localitatile din jur,este leaganul turismului rural romanesc.Asezat la intrarea in culoarul Bran-Rucar,vechi drum comercial si strategic intre Tara Barsei si Tara Romaneasca,Bran este pretuit pentru frumusetile naturii inconjuratoare.O statiune climaterica de interes local,azi este o statiune in plina dezvoltare,centrul national al turismului rural,ecologic si cultural.Beneficiind de un sit natural deosebit,apropierea muntilor Piatra-Craiului si aproape de toate localitatile din imprejurime cu un specific traditional de mare valoare sunt de interes.Zona Bran cuprinde comunele:Bran cu satele Poarta,Simon,Predelut si Sohodol;Moeciu cu satele Moeciul de Jos si Moeciul de Sus,Cheia,Pestera;Fundata cu satele Fundalica,Drumul Carului si Siruca.
Cai de acces
o Predeal-Rasnov-Bran-Moeciu(ramificatie din DN 1) 25 km. 
o DN 73 Brasov-Bran-Moeciu-25 km.
o Campulung-Rucar-Moeciu-Bran-Brasov.
o DN Sibiu-Fagaras-Zarnesti-Bran.
o Pe calea ferata Bucuresti-Brasov+microbuz.
Istoric
Prima atestare documentara a Branului o intalnim numai in momentul in care spatiul locuit de romanii din sud-estul Transilvaniei intra in sfera de interes a regalitatii maghiare.In acest context,in Tara Barsei sunt adusi cavalerii teutoni,a caror misiune era asigurarea unui punct de sprijin pentru supravegherea drumurilor peste Carpati si expansiunea maghiara in Tara Romaneasca,acordand feude unor nobili credinciosi .
In aceste imprejurari,intalnim in anul 1367 consemnat pentru prima oara Branul intr-un act de danie.Prima mentiune documentara a celorlalte sate branene dateaza din anul 1729.In acest an,intr-o lista a celibasilor sunt mentionate satele Sohodol, Poarta,Predelut,Valea Lunga,Moeciu de Sus,Simon,Moeciu de Jos,Zbarcioara,Sirnea si Coacaza,iar in anul 1732 si satul Fundata.
Clima
Zona se incadreaza intr-un climat temperat-continental,verile fiind scurte si racoroase,iar iernile lungi si geroase.Intreaga zona este propice pentru vacante,drumetii,excursii.Primele ninsori au loc,la altitudinea de 1600 m, la inceputul lunii octombrie.Durata stratului de zapada la aceasta altitudine este de 150 zile.Climatul intramontan cu veri racoroase (temperatura lunii iulie este de 19oC) si ierni reci (temperatura medie din luna ianuarie este de -7oC).Precipitatiile anuale sunt in jur de 800mm.Principalul factor terapeutic este climatul tonic cu aer curat,fara praf si alergeni,puternic ionozat,bogat in aerosoli ionozati si ozoniozati si radiatii ultraviolete.Recomandat pentru vacante si pentru tratamentul neuro-asteniilor,organismului slabit,suprasolicitarii fizice si intelectuale,anemii,etc.
Indicatii terapeutice
Statiunea este recomandata pentru afectiuni ale cailor respiratorii,sistemului nervos si psihic,stres si oboseala fizica,reumatice de tot felul si alte afectiuni.
Imprejurimi,atractii turistice
Castelul Bran si imprejurimile pitoresti ale acestiua,comuna Moeciu cu pajistile superbe ce le detine, situat la peste 1000 metri altitudine,inconjurat de munti la fel de pitoresti ca Piatra Craiului, Magura Craiului,Saua Strunga, Muntele Bucsa,Lacul Bolboci,Poiana Gutanului.
Statiunea montana turistica Bran-Moeciu este unul dintre cele mai vizitate locuri din judetul Brasov alaturi de statiunile Predeal,Sinaia,Busteni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fisa de Prezentare a Statiunii Montane Bran-Moeciu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!