Factorii de Influenta a Mediului Extern

Extras din referat Cum descarc?

Factorii de influenta a mediului extern (analiza PEST) 
Factorii care influenteaza mediul extern sunt acele elemente ale mediului care trebuie luate in considerare pentru ca influenteaza semnificativ gestiunea si activitatea agentiilor de turism. 
Principalii factori de influenta a mediului extern al agentiilor de turism sunt: 
- factorii psiho-sociali care caracterizeaza populatia 
Caracteristicile socio-demografice, necesitatile, asteptarile, obiceiurile de consum, scara de valori, liderii de opinie, etica si moralitatea, traditiile, religia etc. influenteaza cererea turistica si respectiv atitudinea populatiei fata de calatorii. 
- factorii economici 
Produsul intern brut (PIB), sursele si conditiile de productie, mediul economic general, ca indicatori ai gradului de dezvoltare a unei regiuni; inflatia si nivelul preturilor medii, datorita incidentei lor in puterea de cumparare si in costurile ofertei; rata somajului datorita consecintelor ei asupra puterii de cumparare, cererea de locuri de munca si nivelul de serviciu, cresterea cererii interne datorita valorii sale ca tendinta economica; instrumentele bancare si facilitatile de creditare si investitii etc. 
- infrastructura si factorii tehnici Gradul de dezvoltare a transporturilor, telecomunicatiilor, educatiei, serviciilor, sanatatii, energiei si confortului in general etc., deoarece afecteaza nivelul calitatii serviciilor, furnizorii si alte elemente 
ale produsului turistic. 


Fisiere in arhiva (1):

  • Factorii de Influenta a Mediului Extern.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!