Există responsabilitate socială și interes pentru dezvoltare durabila în localitatea Vicovu de Sus

Extras din referat Cum descarc?

Raspunsul, il vom afla in cele ce urmeaza a fi prezentate.
Scopul nu este sa categorisesc in bine sau in rau orsul Vicovu de Sus, ci este vorba despre a recunoaste realitatea. Spun din capul locului ca raspunsul va fi unul subiectiv, chiar daca pe alocuri nu va fi lipsit de obiectivitate
Cea mai cunoscuta definitie a dezvoltarii durabile este cea data de Comisia Mondiala pentru Mediu si Dezvoltare (WCED) in raportul ,,Viitorul nostru comun" cunoscut si sub numele de Raport Brundtland :,, Dezvoltarea durabila este dezvoltarea care urmareste satisfacerea nevoilor prezentului, fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi." Responsabilitate sociala porneste de la premisa ca toti oamnei si toate entinatiile ar trebui sa actioneze in feluri care se indreapta proactiv in favoarea tuturor beneficiarilor. Responsabilitatea sociala nu inseamna doar sa fii atent cu toate acivitatiile pe care le faci, ci inseamna sa fii dispus sa admiti propriile greseli si sa incerci sa le corectezi chiar daca nu ti se cere. 
In orasul unde am locuit 23 de ani, Vicovu de Sus, in afara de faptul ca oamenii si-au construit case, fiecare dupa bunul lor plac, si s-a construit un pod, nu s-au facut mari schimbari. Exista un parc de joaca in apropierea primariei unde, dupa multe rugaminti, ne ducea mama in zile de sarbatoare sau de sambata, dupa ce ne cumpara haine pentru scoala si sau biserica. Nu aveam mall atunci in localitate, dar eram copii fericit. Nu inseamna ca astazi este vre-un mall in localiate, astazi nu mai este nici fericirea de atunci...poate din cauza apelor care ,, au luat" parcul cu ele in 2008 si nu l-au mai adus inapoi. 
Din punct de vedere administrativ, orasul este impartit in doua cartiere: Vicovu de Sus (format din Vicovu de Sus Est, Vicovu de Sus Centru, Plai si Laura) care reprezinta 70% din suprafata orasului si Bivolarie (format din vatra satului Bivolarie si catunul Poderei), care reprezinta 30% din suprafata orasului. 
Tot din perioada copilariei imi amintesc ca mergeam vara la scaldat iar prundul era curat. Spun ,,era curat" ci nu ,,foarte curat" deoarece erau si atunci sticle, pungi sau resturi de la vreo soba aruncate la marginea apei. Astazi, daca vrei sa mergi la scaldat pe prund, nu mai ai loc datorita gunoaielor si sau a cainilor lasati la capatul puntei ce trece peste raul Suceava si totodata leaga Bivolaria de Vicov. Punte pe care, cel putin odata in viata, ai traversat-o daca esti vicovean, pentru ca ea leaga cele doua maluri, altfel ar trebui sa faci un ocol de jumtate de ora ca sa ajungi pe partea cealalta. Pe partea cealalta, era si o groapa de gunoaie, unde le duceai cand nu mai aveai loc de ele acasa. In anul 2011, primaria nu avea niciun contract incheiat cu vreo firma de salubrizare , insa avea impusa o taxa pe care ,,lumea nu a platit-o". Era logic, de ce sa platesti daca tot tu trebuie sa duci gunoiul la groapa. Dar nu dupa mult timp, autoritatiile si-au dat seama de gravitatea poluarii de pe raul Suceava, si au inceput sa aplice sanctiuni, dar tot nu functiona. In cele din urma, pentru a stopa acest fenomen autoritatile din Vicovu de Sus au adus un buldozer si cateva remorci cu pamant si balast cu care au acoperit si apoi nivelat gunoiul. Nimic ecologic, dar , groapa de gunoi a disparut, iar masinile din dotarea primariei au inceput sa colecteze sacii de gunoaie. Pe strada noastra, trec de atunci, odata la doua saptamani, joi. Incepand din vara lui 2019, mai trece si o ,,masina adevarata de gunoaie"(dupa cum zice nepotul meu de 3 ani) de la Bucovina Verde carora chiar le pasa de mediu. Daca esti dispus sa sortezi deseurile, ei iti pun la dispozite saci sau containare fara ca tu sa platesti. Nu stiu din ce cauza, oamenii continua sa arunce cea nu le trebuie tot in prund. De exemplu, un vecin si-a schimbat usile de la intrare, iar pe cele vechi le-a pus in caruta si le-a dus in prund spunand ca le va da foc cand va avea timp. Avea 70 de ani. Nici o urma de regret macar. Anul urmator nu a mai avut timp.


Fisiere in arhiva (1):

  • Exista responsabilitate sociala si interes pentru dezvoltare durabila in localitatea Vicovu de Sus.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!