Elemente constitutive de bază în turism

Extras din referat Cum descarc?

Spatiul geografic este unul din factorii cei mai importanti pentru ca pe baza lui sunt create sau exista destinatiile turistice.
Spatiul poate fi virgin sau deja locuit. Dar spatiul in sine nu are valoare proprie suficienta care sa declanseze interesul turistic. Aceasta valorizare rezulta din combinarea lui cu elementele de mediu, de care de fapt nici nu poate fi separat.In foarte multe cazuri frumusetea locului, a spatiului combinata cu cea a mediului ambiental apropiat a constituit elementul de baza in conturarea unui produs turistic.
Fenomenele naturale
Mediul este in principiu acelasi pentru multe spatii turistice. In realitate,doua sau mai multe spatii montane, de exemplu, nu sunt identice intre ele datorita unor elemente specifice care tin de relief, eologie, hidrografie, clima, vegetatie,fauna.Din punct de vedere al reliefului nu exista ,,copii" ale unor forme decat in cazuri foarte rare.
Fenomenele geologice petrecute de-a lungul istoriei Pamantului, bine caracterizate si cunoscute, desi au avut loc in mai multe zone, nu au dus la rezultate identice. De asemenea, structura rocilor este diferita, astfel ca de multe ori actiunea apelor si a vanturilor a dus la evolutii diferite a spatiului natural in general si a celui montan, in special.In unele cazuri insasi aceasta actiune a dus la aparitia unor forme de relief ce reprezinta atractii turistice deosebite, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Elemente Constitutive de Baza in Turism.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!