Elemente constitutive de bază în turism

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Spatiul geografic este unul din factorii cei mai importanti pentru ca pe baza lui sunt create sau exista destinatiile turistice.

Spatiul poate fi virgin sau deja locuit. Dar spatiul in sine nu are valoare proprie suficienta care sa declanseze interesul turistic. Aceasta valorizare rezulta din combinarea lui cu elementele de mediu, de care de fapt nici nu poate fi separat.In foarte multe cazuri frumusetea locului, a spatiului combinata cu cea a mediului ambiental apropiat a constituit elementul de baza in conturarea unui produs turistic.

Fenomenele naturale

Mediul este in principiu acelasi pentru multe spatii turistice. In realitate,doua sau mai multe spatii montane, de exemplu, nu sunt identice intre ele datorita unor elemente specifice care tin de relief, eologie, hidrografie, clima, vegetatie,fauna.Din punct de vedere al reliefului nu exista ,,copii" ale unor forme decat in cazuri foarte rare.

Fenomenele geologice petrecute de-a lungul istoriei Pamantului, bine caracterizate si cunoscute, desi au avut loc in mai multe zone, nu au dus la rezultate identice. De asemenea, structura rocilor este diferita, astfel ca de multe ori actiunea apelor si a vanturilor a dus la evolutii diferite a spatiului natural in general si a celui montan, in special.In unele cazuri insasi aceasta actiune a dus la aparitia unor forme de relief ce reprezinta atractii turistice deosebite, etc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elemente Constitutive de Baza in Turism.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 798 cuvinte
Nr caractere:
14 592 caractere
Marime:
18.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, frumusete
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!