Egiptul

Extras din referat Cum descarc?

EGIPTUL
Egiptul este o tara araba din nordul Africii si din Orientul Mijlociu, limitata la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul caruia are contact cu Iordania si cu Arabia Saudita) si de Marea Rosie, la sud de Sudan iar la vest de Libia. Capitala sa este Cairo. 
Limba oficiala: araba
Capitala: Cairo
Moneda: lira
Istorie
Misr, numele arabic oficial al Egiptului, este de origine Semitica, insemnand probabil 'o tara' sau 'un stat'. Numele Egipt isi are originea in latinul Aegyptus derivat din cuvantul grecesc antic "aiguptos", care la randu-i este derivat din antica fraza egipteana "Hut ka Ptah", numele unui templu al zeului Ptah la Memphis. 
Politica
Egiptul este republica din 18 iunie 1953. Hosni Mubarak este presedintele republicii din 14 octombrie 1981, urmandu-i in functie lui Anwar Sadat. Mubarak este in prezent la al cincilea mandat in fruntea tarii. Este liderul Partidului National Democrat, in prezent la putere. Ahmed Nazif a fost ales in functia de prim-ministru in 9 iulie 2004 in urma demisiei lui Ateb Obied. 
Geografie
Pe langa capitala Cairo, alte orase importante ale Egiptului sunt Alexandria, al-Mansurah, Aswan, Asyut, El-Mahalla El-Kubra, Giza, Hurghada, Luxor, Kom Ombo, Port Safaga, Porto Said, Sharm el Sheikh, Shubra-El-Khema, Suez si Zagazig.
Pe teritoriul Egiptului se intind si parti din desertul Sahara si desertul Libian. Aici se gasesc oaze, printre care se afla Bahariya, Dakhleh, Farafra, Kharga sau Siwa.
Egiptul se invecineaza cu Libia la vest, cu Sudanul la sud si cu Israelul la nord-est. Tara controleaza canalul Suez, care leaga Mediterana de marea Rosie.
Rolul important pe care il are Egiptul in geopolitica vine de la pozitia sa strategica ca punte terestra intre Africa si Asia, si ca punct de trecere intre Marea Mediterana si Oceanul Indian.


Fisiere in arhiva (1):

  • Egiptul.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!