Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2909
Mărime: 127.67KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Voicu

Extras din referat

Introducere :

S.C. MALVINA S.R.L., cu un capital subscris de 10.000.000 lei a fost înfiinţată în 5 aprilie 1999 şi este înmatriculată în Registrul Comerţului cu numărul R 11500871. Firma are sediul în Braşov strada Unirii numărul 5 şi este proprietatea a 2 asociaţi, fiecare deţinând 50% din părţile sociale.

Prezentarea Unitatii:

Firma are ca obiect principal de activitatea obţinerea de produse de panificaţie şi vânzarea acestora prin intermediul magazinelor proprii. În primul an de funcţionare, brutăria a avut următoarele rezultate financiare: o cifră de afaceri medie de 15.000.000 lei lunar, o rată a profitului brut lunar de 15%, rata lichidităţii este foarte bună. Firma a contractat un credit comercial pe termen scurt care a fost integral rambursat în anul 2001, iar în prezent nu are nici un credit în derulare.

Pentru a reinvesti profitul acumulat în aceşti 3 ani de activitate, intenţionăm să dezvoltăm activitatea firmei în domeniul obţinerii de produse de panificaţie.

Ne propunem – în prima etapă – să obţinem un contract care să presupună aprovizionarea cu pâine şi alte produse de panificaţie a taberelor din Sinaia, Predeal şi Buşteni. În a doua etapă intenţionăm să extindem activitatea productivă în domeniul realizării produselor de patiserie.

Considerăm că această afacere are reale şanse de reuşită deoarece există o cerere în creştere pentru produsele pe care le vom oferi, poziţia geografică asigură o bază largă de aprovizionare cu materii prime şi există posibilităţi de desfacere ridicate datorită reţelei relativ limitate de asemenea produse în zonă.

Obiective pe termen scurt:

- Să mărim producţia de pâine pentru a satisface necesarul dorit

- Să ne creăm o clientelă stabilă

- Să atingem un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 75%

- Să realizăm o cifră de afaceri lunară de circa 100.000.000 lei şi un profit brut de 35.000.000 lei

Începând din al doilea an al realizării contractului ne propunem:

- Să lărgim volumul activităţii ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 95%

- Să atingem o cifră de afaceri de circa 132.000.000 lei şi un profit brut de 41.000.000 lei pe lună.

În a doua etapă a proiectului, începând cu al treilea an, ne propunem extinderea afacerii, prin înfiinţarea unei patiserii în incita taberei Predeal. Această etapă urmează a fi analizată în funcţie de volumul acumulărilor realizate în prima etapă.

Piaţa şi clientela

Clientela pe care o vizăm se împarte în 2 categorii:

A. organizatorii taberei pe baza contractului semnat, pentru aprovizionarea pe timpul desfăşurării taberelor;

B. turiştii care devin clienţii patiseriei;

Produsele si serviciile

Produsul principal care este oferit este pâinea. Un alt produs ce poate fi oferit este pâinea integrală. Ca produse secundare sunt obţinute produsele de patiserie.

Preţurile practicate în prezent pentru aceste produse sunt următoarele :

- pâine albă 4000 lei/buc

- chifle 1500 lei/buc

- pâine integrală 7500 lei/buc

- franzelă 3000 lei/buc

- pâine ţărănească 7000 lei/buc

- plăcintă cu brânză 5000 lei/buc

- ştrudel 5000 lei/buc

- cozonac 20000 lei/buc

- cornuleţe 45000 lei/kg

- covrigi 2000 lei/buc

- pateuri 80000 lei/kg

- saleuri 45000 lei/kg.

Important pentru ca produsele noastre să aibă vânzare sigură este ca acestea să aibă proprietăţi bune de panificaţie, făina folosită să aibă un procent redus de cenuşă (să fie albă) şi să fie păstrată în condiţii corespunzătoare de umiditate.

Întrucât pâinea reprezintă un produs de bază în alimentaţie, este de presupus că în viitor consumul nu va scădea, dimpotrivă, va creşte, pe măsura creşterii populaţiei şi diversificării producţiei de panificaţie.

Preview document

Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 1
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 2
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 3
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 4
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 5
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 6
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 7
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 8
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 9
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 10
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 11
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 12
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 13
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 14
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 15
Dotarea cu sisteme tehnice a unității de alimentație publică - SC Malvina SRL - produse de patiserie - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Dotarea cu Sisteme Tehnice a Unitatii de Alimentatie Publica - SC Malvina SRL - Produse de Patiserie.DOC

Ai nevoie de altceva?