Disneyland

Extras din referat Cum descarc?

Cand compania Parcurilor si Complexurilor Walt Disney planificau urmatorul lor parc tematic la sfarsitul anilor 1990, au ales sa extinda imperiul Disney intr-o parte a lumii cu totul noua : China. Disneyland-ul din Hong Kong s-a deschis in septembrie 2005. Se asteapta sa atraga peste 5 milioane de vizitatori in primul an de la deschidere si, in noiembrie 2005, Disney anunta ca parcul primise peste un milion de vizitatori in primele doua luni. Pe o perioada de 40 de ani, se asteapta ca parcul sa genereze venituri estimate la 19 miliarde $.
Intr-adevar statul Chinez ramane unul comunist -guvernul chinez detinand autoritatea asupra parcului Disneyland din Hong Kong. Si chiar daca economia chineza creste intr-un ritm rapid, ea este intr-un stadiu de inceput al dezvoltarii. Poate Disney sa se bazeze pe un numar suficient de vizitatori chinezi astfel incat sa faca parcul sa aiba succes comercial ? 
Disney a evaluat economia chineza capabila sa suporte cheltuielile de agrement de catre un numar suficient de clienti. Este important sa existe o clasa de mijloc rezonabil de mare pentru a furniza destui vizitatori. Piata Disneylandului din Hong Kong trebuie sa poata ajunge la acest complex. Asta inseamna ca trebuie sa existe o infrastructura de transport destul de bine dezvoltata. Parcul a fost proiectat sa atraga vizitatori din China continentala cat si din Hong Kong. China este o tara imensa si Disney trebuie sa fi prevazut ca un numar suficient de vizitatori din China continentala sa poata sa ajunga la noul complex.
Observatori ai industriei considera ca populatia chineza este dornica de a investi in experienta Disney. Dar ce dovezi sunt ca asta e adevarat ? Aici sunt cateva semne indicand ca Disney nu va avea o problema in aceasta privinta.
o Compania a lucrat timp de doi ani cu Liga Tinerilor din China, un program extrascolar sustinut de stat cu milioane de membri sub 14 ani
o Aceasta legatura a asigurat ca tinerii erau "educati" in privinta povestilor Disney invatand sa deseneze personajele principale si cum functioneaza animatiile
o In august 2005 o noua linie de tren in directia parcului tematic era plina cu pasageri, chiar daca parcul nu se deschisese inca
o Un cantec intitulat "M-a invitat la Disneyland" a fost un hit la posturile de radio din Hong Kong in vara lui 2005


Fisiere in arhiva (1):

  • Disneyland.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!