Determinarea Gradului de Atractivitate al Stațiunii Baile Olanesti

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea generala
statiunii 4
Capitolul 2. Potentialul turistic al statiunii 5
2.1 Resurse turistice naturale 5
2.2 Resurse turistice antropice 6
2.3 Principalele trasee turistice in zona 7
Capitolul 3. Baza tehnico-materiala 9
3.1 Structuri de primire turistica 9
3.2 Unitati de alimentatie 10 3.3 Instalatii si unitati de agrement 10 3.4 Instalatii si modalitati de tratament 11
Capitolul 4. Circulatia turistica 13
Capitolul 5. Metoda TECDEV 14
Capitolul 6. Analiza SWOT 17
Capitolul 7.Program de modernizare si promovare a statiunii 18
Bibliografie 20


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1 Prezentarea generala a statiunii
Statiunea Baile Olanesti este situata intr-o zona balneoturistica de o mare frumusete, Valea Oltului, de o parte si de alta a Paraului Olanesti, la o altitudine de 450 metri, in centrul unei mici depresiuni intracolinare a Carpatilor Meridionali, deschisa in sud si inchisa la nord si vest de crestele calcaroase ale muntilor Capatinii. Este strabatuta de o vale pitoreasca, inconjurata de bogate paduri de foioase si lipsita total de surse de poluare.
Baile Olanesti reprezinta o statiune balneara de interes general, cu activitate permanenta si ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, debitul zilnic al acestora, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale. In statiune se gasesc peste 35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si ca rezultat al unor foraje. Acestea sunt grupate in trei tipuri principale de ape minerale, aflate in diferite stadii de mineralizare a sufului. Sunt utilizate in cura intema in tratamentui afectiunilor renale si a cailor urinare, hepatobiliare, ale tubului digestiv si ale unor afectiuni metabolice, de nutritie si in cura extema ca tratamente asociate in diverse afectiuni reumatismale si ale sistemului nervos periferic. Pe plan international sunt comparabile cu apele de la Vichy, Ems, Bourboule. Ceea ce individualizeaza produsul turistic al statiunii este unicitatea pe plan national a unor tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii alergici prin injectii cu apa minerala sulfuroasa izotona.
Conditiile climaterice sunt favorabile desfasurarii activitatii balneare pe tot parcursul anului. Temperatura medie anuala inregistreaza valori de 9,2 grade Celsius. Luna cea mai rece a anului este ianuarie, care prezinta o temperatura medie de -2,6 grade Celsius, iar luna cea mai calda este iulie cu o temperatura medie de +19,7 grade Celsius. In consecinta, in statiune iemile nu sunt friguroase, iar verile nu prezinta incalziri excesive. Presiunea atmosferica medie anuala in statiune este de 964,7 milibari. Forma depresionara a zonei face sa predomine un calm relativ ridicat, umiditatea relativa a aerului are o medie anuala de 78-79% iar precipitatiile inregistreaza medii anuale de 750mm.
Exista mai mule modalitati de acces in statiune, astfel:
rutiere: Bucuresti - Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea - Baile Olanesti pe DN 64A, Sibiu - Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea - Baile Olanesti pe DN 64A.
feroviare: Gara Ramnicu Valcea pe linia Piatra Olt si cursa auto pana in statiune (18 km).
Capitolul 2 Prezentarea potentialului turistic al statiunii
2.1 Resurse turistice naturale
o Relieful 
Potentialul turistic natural reprezinta totalitatea resurselor turistice pe care le ofera cadrul natural prin componentele sale: relief, conditii climatice, ape, vegetatie, fauna inclusiv modificarile acestora ca urmare a interventiei omului. Componentele naturale, ca resurse turistice potentiale au un rol principal in dezvoltarea turismului, ele interesand prin urmatoarele elemente: valoare peisagistica, estetica si recreativa indiferent de locul unde se afla, uneori acestea sunt determinante in formarea motivatiei turistice (calitatile unor factori naturali de cura, inclusiv a bioclimatului, existenta unor conditii care genereaza forme de turism specifice).
Localitatea Baile Olanesti este situata in partea central-sudica a Romaniei, in cadrul Subcarpatilor Valcii (subunitate de relief principala a Subcarpatilor Getici). Centrul teritoriului sau administrativ este intersectat de paralela 45o 10' latitudine nordica si de meridianul de 24o 16' longitudine estica. O distanta de cca 18 km, separa orasul de resedinta judetului (municipiul Ramnnicu Valcea) de unde exista posibilitatea utilizarii transportului feroviar pe linia Piatra Olt-Podul Olt cu variante catre Sibiu si Brasov. In cadrul Subcarpatilor Valcii, localitatea este situata intr-un culoar depresionar dispus de la vest catre est, la contactul dintre unitatea montana carpatica (muntii Capatanii) la nord si culmile prelungi subcarpatice de la sud (dealurile Govorei) Suprafata construita a orasului se desfasoara la o altitudine de 430 - 475 m, extinzandu-se pe terasele si versantii paraului Olanesti. Din punct de vedere administrativ se invecineaza cu urmatoarele localitati: Brezoi (nord-est), la est cu Calimanesti, la sud-est cu localitatea Vladesti, la sud cu comuna Pausesti-Maglasi, la sud-vest cu comunele Stroenesti si Barbatesti, la vest cu localitatea Costesti iar la nord cu comuna Malaia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Gradului de Atractivitate al Statiunii Baile Olanesti.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!