Despre Poiana Brasov

Extras din referat Cum descarc?

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane.
Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.
Istoria pe scurt: Infintata in 1895, Poiana Brasov deservea ca loc turistic pentru Brasov. Prima cabana a fost construita in 1904. In 1906 Poiana Brasov a fost recunoscuta ca statiune de iarna si trei ani mai tarziu se desfasurau primele competitii de iarna. In 1951 au tinut loc jocurile internationale de iarna a studentilor. In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxurioase si restaurante bune.
Geografie: Statiunea se afla la poalele Postavarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai inalt varf de munte la altitudinea de 1799 m, ceea ce inseamna o diferenta de altitudine de aproape 800 m.
Clima: Temperatura medie este vara de 20 grade C si iarna de -3 grade C. Zapada exista incepand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul lui martie; grosimea stratului de zapada este in medie de 50-60 cm. Primii fulgi de zapada cad cam spre sfarsitul lui septembrie iar ultimii cam spre sfarsitul lui aprilie. Patura de zapada poate fi garantata incepand cu mijlocul lui decembrie si pana la sfarsitul lui martie. Stratul de zapada are o grosime de aproximativ ~50 cm in Poiana si de aprox. ~100 cm pe munte. 
Cum ajungem la Poiana Brasov? Dinspre Brasov spre Poiana Brasov circula din jumatate in jumatate de ora autobuze, sau cu taxiul. Pentru cei care vin cu masina: din Brasov sunt 13 km si din Rasnov 12 km pana ?n Poiana. 
Mai multe despre Poiana brasov
La doar 12 Km de Brasov regasim statiunea Poiana Brasov amplasata pe versantul nordic al Masivului Postavarul (vf. Cristianul Mare - 1799 m), din cadrul Carpatilor de Curbura, la ora actuala cea mai complexa statiune a sporturilor de iarna din tara. 
Longitudine: 25?33'12'' E 
Latitudine: 45?35'42'' N 
Altitudine: 950 - 1050 m. 
Statiunea este avantajoasa si prin situarea ei in prejma municipiului Brasov, renumit pentru monumentele sale arhitectonice vechi si pentru constructiile si dotarile turistice de un inalt nivel. De fapt, Poiana Brasov este incadrata intr-o constelatie de statiuni si cabane turistice situate de-a lungul vailor Prahovei si Timisului si in Muntii Bucegi, Garbovei, Piatra Mare si Piatra Craiului. Spre acesti munti se pot efectua excursii variate care permit vizitarea a numeroase obiective turistice. 
Asemanatoare in privinta conditiilor naturale cu alte statiuni turistice montane ca Chamonix, Zakopane sau Cortina D'Ampezzo, statiunea Poiana Brasov si-a castigat un binemeritat renume prin integrarea armonioasa in peisaj a dotarilor turistice, prin posibilitatile largi de practicarea sporturilor de iarna si prin conditiile bune de odihna si recreere in orice perioada a anului. 
Privita de la inaltime, statiunea Poiana Brasov pare o mica oaza in imparatia muntilor, imbracati in haina verde a padurilor de molid si fag, in care vilele si hotelurile cu arhitectura pe cat de variata pe atat de moderna imprima un plus de pitoresc. 
Stratul de zapada se mentine timp de 4-5 luni pe an, astfel ca sporturile de iarna pot fi practicate atat de incepatori cat si de sportivii de performanta din noiembrie pana in martie. 
Poiana Brasov detine cea mai densa si mai moderna dotare turistica montana din tara noastra. Aici intalnim hoteluri de doua, trei si patru stele, dotate cu piscina, sali de spectacole si conferinte, un centru de echitatie, baze sportive sau stana turistica. Dispune de trei piste de coborare si de slalom urias, de pe o pista de slalom special, de doua trambuline si de un lac artificial pentru sporturi de vara. Statiunea este dotata cu doua linii de telecabina si una de telegondola care asigura accesul turistilor spre culmile Postavarului, la care se adauga, sezonier, mai multe linii de teleski.


Fisiere in arhiva (1):

  • Despre Poiana Brasov.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!