Conditii Privind Infiintarea si Functionarea unei Agentii de Turism

Extras din referat Cum descarc?

Pentru infiintarea unei agentii de turism, trebuie constituita, in primul rand, o societate comerciala - daca aceasta exista, se completeaza obiectul de activitate peantru a putea presta servicii turistice. Pentru infiintarea agentiei este necesara eliberarea a doua documente: cererea de eliberare a licentei de turism si copia legalizata a brevetului de turism al persoanei care conduce agentia.
Obtinerea licentei de catre agentia de turism se face in baza Ordinului MDRT nr. 1051 din 3 martie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor in turism.
Conform prevederilor HG nr. 238/2001, licentele de turism sunt eliberate de catre Directia Generala de Autorizare si Control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism care asigura si evidenta licentelor eliberate, respectiv a celor suspendate sau anulate.
Conform Ordinului Ministrului Turismului nr 170/2001, documentele necesare obtinerii licentei de turism sunt urmatoarele:
- Cererea de eliberare a licentei de turism
- Certificatul de constatator de la Oficiul Registrului Comertului din care sa rezulte urmatoarele informatii: obiectul de activitate al societatii, structura actionariatului, datele de identificare a societatii
- Copie legalizata a brevetului de turism al persoanei care conduce agentia
- Copie de pe contractul de munca al persoanei ce detine brevetul de turism
- Dovada achitarii contravalorii prestatiei efectuate pentru eliberarea licentei
Documentatia astfel intocmita se transmite reprezentantului teritorial al Directiei Generale de Autorizare si Control de Turism din cadrul Ministerului "Turismului", care o verifica, solicitand eventuale completari. De la data inregistrarii documentariei complete, termenul de solutionare a cererii este de 30 de zile. Eliberarea licentei se face doar dupa verificarea la fata locului a indeplinirii criteriilor minime de catre Directia Generala de Autorizare si Control din cadrul Ministerului "Turismului" si consultarea cu reprezentantii din teritoriu ai asociatiei profesionale de profil.
Art. 1 - (1) Prezentele norme metodologice, elaborate in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr.1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism, denumita in continuare hotarare, stabilesc conditiile si criteriile de clasificare pentru toate tipurile de structuri de primire turistice cu functiuni de cazare si de alimentatie publica din Romania, pentru operatorii economici care desfasoara activitati specifice agentiilor de turism, precum si pentru acordarea brevetului de turism. 
Art. 2 - In sensul prezentelor norme, termenii de mai jos au urmatorul inteles:
agentie de turism - operator economic avand ca obiect de activitate organizarea si comercializarea serviciilor si/sau a pachetelor de servicii turistice in calitate de intermediar intre prestatorul de servicii turistice si consumatorul final
filiala/sucursala agentiei de turism au intelesul dat de dispozitiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare
operator economic - persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala sau familiala, societatea comerciala sau alta persoana juridica constituita conform legii, care desfasoara activitati economice specifice agentiilor de turism, respectiv este proprietar si/sau administrator al unei structuri de primire turistice
sediul secundar/reprezentanta agentiei de turism este punctul de lucru al operatorului economic titular al licentei de turism, in care se desfasoara activitati specifice agentiei de turism
Pentru inscrierea filialei unei agentii de turism este necesara urmatoarea documentatie:
- Cerere
- Copie a licentei de turism a agentiei de turism
- Certificatul de constatator de la Oficiul Registrului Comertului privind sediul filialei
- Brevetul de turism si contractul de turism, in copie, ale persoanei care conduce filiala din alta localitate decat agentia de turism si contractul de munca al persoanei care conduce filiala din aceeasi localitate cu agentia de turism
- Dovada achitarii contravalorii prestatiei efectuate


Fisiere in arhiva (1):

  • Conditii Privind Infiintarea si Functionarea unei Agentii de Turism.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!