Circulația turistică în America de Sud

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Informatii generale

Din punct de vedere al suprafetei,America de Sud se situeaza pe un onorabil loc 4,cu o suprafata de 17.820.900 kilometri patrati sau mai bine spus,12% din suprafata Terrei.

Se intinde de-o parte si de alta a Ecuatorului si a tropicului Capricornului si este legata prin ismul Panama de America Centrala si America de Nord.

Turismul reprezinta ansamblul relatiilor si fenomenelor ce rezulta din deplasarea si sejurul temporar al persoanelor care calatoresc cu scopul bine definit de a se destinde si recrea.

Conceptul de flux turistic

Notiunea de flux presupune dinamism si cantitate. In cazul turismului. Fluxul este un concept care se refera la dinamica numarului de turisti in functie de localizare, de itinerariile pe care acestia le urmeaza.

I turism. Fluxul este biodirectional, masele de turisti putandu-se intoarce pe alta ruta, conform interesului personal.

Privit global, fluxul turistic se desfasoara in dublu sens, intre regiunile de plecare si cele de primire. De obicei, studiul fluxurilor turistice de catre geografi, se opreste la analiza miscarilor de persoane, desi de o importanta majora sunt si alte doua categorii, mai dificil de contabilizat: fluxurile de capital si fluxurile de informatii. Pentru tarile in curs de dezvoltare , turismul este de o importanta mazima, veniturile astfel obtinute depasindu-le pe cele provenite din ajutoare publice.

La nivel regional, se poate vorbi de un veritabil transfer financiar dintre Europa de nord spre cea sudica, sau dinspre SUA spre America Latina. Aceastra redistributie financiara nu ramane fara urmari in regiunile primitoare de turisti: cresterea rapida

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circulatia Turistica in America de Sud.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
916 cuvinte
Nr caractere:
5 176 caractere
Marime:
13.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
nivel regional, transfer financiar
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!