Circulația turistică în America de Sud

Extras din referat Cum descarc?

Informatii generale
Din punct de vedere al suprafetei,America de Sud se situeaza pe un onorabil loc 4,cu o suprafata de 17.820.900 kilometri patrati sau mai bine spus,12% din suprafata Terrei.
Se intinde de-o parte si de alta a Ecuatorului si a tropicului Capricornului si este legata prin ismul Panama de America Centrala si America de Nord.
Turismul reprezinta ansamblul relatiilor si fenomenelor ce rezulta din deplasarea si sejurul temporar al persoanelor care calatoresc cu scopul bine definit de a se destinde si recrea.
Conceptul de flux turistic
Notiunea de flux presupune dinamism si cantitate. In cazul turismului. Fluxul este un concept care se refera la dinamica numarului de turisti in functie de localizare, de itinerariile pe care acestia le urmeaza.
I turism. Fluxul este biodirectional, masele de turisti putandu-se intoarce pe alta ruta, conform interesului personal.
Privit global, fluxul turistic se desfasoara in dublu sens, intre regiunile de plecare si cele de primire. De obicei, studiul fluxurilor turistice de catre geografi, se opreste la analiza miscarilor de persoane, desi de o importanta majora sunt si alte doua categorii, mai dificil de contabilizat: fluxurile de capital si fluxurile de informatii. Pentru tarile in curs de dezvoltare , turismul este de o importanta mazima, veniturile astfel obtinute depasindu-le pe cele provenite din ajutoare publice.
La nivel regional, se poate vorbi de un veritabil transfer financiar dintre Europa de nord spre cea sudica, sau dinspre  SUA spre America Latina. Aceastra redistributie financiara nu ramane fara urmari in regiunile primitoare de turisti: cresterea rapida


Fisiere in arhiva (1):

  • Circulatia Turistica in America de Sud.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!