Circuit individual Cluj Napoca- Bucuresti

Extras din referat Cum descarc?

1. Alegerea destinatiei: Bucuresti
Localitatiile unde se fac cazarile: Sighisoara,Brasov,Sinaia,Bucuresti,Pitesti si Sibiu
Pornire din Cluj-Napoca
Perioada: 23-29 august 
Durata: 7 zile-6 nopti
Sighisoara-in acest oras a fost confectionata si instalata o copie a "Statuii Lupoaicei" ("Lupa Capitolina"), simbolul latinitatii poporului roman.
Centrul orasului medieval Sighisoara este listat din anul 1999 in patrimoniul cultural mondial UNESCO, fiind protejat ca atare.
Brasovul este plin de locuri care merita sa fie vazute. De-a lungul timpului s-au ridicat nenumarate constructii care au devenit azi atractii turistice. Nici destinatiile mai moderne nu sunt de neglijat.Printre atractiile turistice se numara:muzeele,parcurile,galerii de arta,rezervatii naturale,cladiri si monumente.
Statiunea Sinaia este asezata pe Valea Superioara a raului Prahova, in plina zona carpatica, la poalele Muntilor Varful cu Dor si Piatra Arsa.La vestul asezarii, Muntii Bucegi, domina Sinaia printr-un abrupt de peste 1000 m. In est, Muntii Garbova se intind catre sud pana la Izvorul lui Bogdan. Celelalte doua masive muntoase, Bucegii si Garbova inconjoara localitatea pe o portiune de 9 km. In perimetrul orasului Sinaia, in Bucegi si la poalele Garbovei se gasesc mai multe rezervatii naturale si monumente ale naturii. Sinaia este una din cele mai importante statiuni de odihna din tara, furnizand cele mai bune conditii de petreecere a timpului liber dar si de tratament, in toate anotimpurile anului, pentru oameni de toate varstele.
Bucuresti este un oras pe care nu-l poti trata cu indiferenta. Case acoperite cu iedera supravietuiesc discret in umbra edificiilor neo-clasice cu linii indraznete si materiale de ultima generatie. Eleganta unei micute biserici vechi, ornamentata cu structuri inegrite de fum si de timp, este oglindita in structura de otel si sticla a cladirilor moderne. 
Cu o populatie de aproape doua milioane de locuitori, Bucuresti este cel mai important oras al Romaniei. Cultura sa rezida intr-un mix al influentelor Estice si Vestice, cu galerii de arta si viata de noapte trepidanta in cluburi si cazinouri - o experienta unica pentru orice turist.
Prima atestare documentara a Bucurestiului dateaza din 1459 - un document emis de Vlad Tepes, printul care a inspirat faimoasa legenda din Carpati. O alta legenda spune despre un pastor care se numea Bucur care se spune ca a construit o biserica pe locurile unde pasteau oile sale.
Un oras al paradoxurilor si contrastelor, Bucuresti este rezultatul miraculos al arhitecturii ecleziastice. De la Curtea Veche - ruinele unui palat vechi construit de Vlad Tepes in secolul al XV-lea - pana la bisericile Ortodoxe si Palatul Parlamentului, construit in era comunista si fiind a doua cea mai mare cladire din lume dupa Pentagon, Bucurestiul isi expune povestea mai lunga de o jumatate de mileniu, fiecare secol marcandu-si prezenta intr-un mod distinct si original. In anii 30, bulevardele flancate de copaci si arhitectura sfarsitului de secol au castigat pentru Bucuresti numele de "Micul Paris". Nicaieri nu este mai izbitoare asemanarea decat pe bulevardul Kisseleff - un pic mai lung decat Champs Elysee - unde vizitatorul poate vedea o copie fidela a Arcului de Triumf din capitala Frantei.
Muzeele sunt unele din cele mai interesante atractii ale orasului. In nord, in parcul Herastrau, exista Muzeul Satului. Din 1935, aici au fost aduse piesa cu piesa gospodarii taranesti din toate colturile tarii. Muzeul de arta este gazduit de catre Palatul Regal; Muzeul National de Istorie, pe Calea Victoriei, reprezinta un punct de referinta in viata culturala a orasului.
Departe de aglomeratia metropolei, la periferia capitalei sunt ramasite ale unei paduri seculare care acoperea candva toata Valahia. Pe margine, lacurile oglindesc vechile conace ale familiilor nobile si manastirile ortodoxe construite in secolele XVI-XIX. Printre cele mai reprezentative manastiri sunt Cernica, Tiganesti, Caldarusani si, bineinteles Snagov care adaposteste si mormantul lui Vlad Tepes. La Mogosoaia - in partea de nord a orasului - exista palatul lui Constantin Brancoveanu


Fisiere in arhiva (1):

  • Circuit individual Cluj Napoca- Bucuresti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!